En Sıcak Konular

ABD silahlarını Türkiye üzerinden çekiyor!

27 Eylül 2007 09:34 tsi
ABD silahları taşıyan 30 TIR’lık ilk konvoy, 26-27 Eylül 2007 tarihinde Habur sınır kapısından giriş yapacak. ABD silahlarını çekiyor.

ABD Irak’taki ihtiyaç fazlası silahlarını Türkiye üzerinden çekecek. Habur’dan giren malzeme, Mersin Limanı’ndan Avrupa ve ABD’ye gönderilecek.

AMERİKA Birleşik Devletleri Irak’tan fazla silahlarını çekmek için harekete geçti. Hürriyet gazetesinde yer verilen bilgilere göre tırlar ve kamyonlarla Habur Sınır Kapısı’ndan giriş yapacak olan ABD’liler silah, mühimmat ve malzemelerini Mersin Limanı’na götürecek. Bu silahlar, ABD’nin Avrupa’daki askeri üslerine ya da kendi ülkesindeki depolara gönderilecek. Amerikan silahları taşıyan 30 TIR’lık ilk konvoyun, 26-27 Eylül 2007 tarihinde Habur sınır kapısından giriş yapması planlandı. Bu önemli sevkiyatın ayrıntıları, dün Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, MİT ve Emniyet müdürlüklerine ulaştırıldı.

Sevkiyatın kara ve deniz güvenliği Türk makamları tarafından sağlanacak. ABD silahlarının Türkiye’den geçerken, herhangi bir grubun eline geçmemesi için çok sıkı önlemler uygulanacak. Bu kapsamda helikopterlerle de havadan yol güvenliği sağlanacak. Türkiye’nin, taşınacak olan 30 TIR’lık Amerikan silahlarını açıp kontrol edemeyeceği belirtildi. Bazı yetkililer, Amerika’nın Irak’ta kullandığı kirli silahlarının da bu yolla taşınabileceği endişesini dile getirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Irak’tan çekilirken Türkiye güzergahını kullanabileceği daha önce gündeme gelmişti.

Irak’tan ABD’nin "büyük ayrılışı"nın ilk işareti olan bu boşaltmanın aslında Türkiye ve bölge için son derece önemli olduğunu vurgulayan yetkililer, "Her an Habur Sınır Kapısı’ndan geçişler olabilir" dediler. Malzeme naklinin izin alınan sürede tamamlanamaması halinde yeni bir uzatmaya gidilecek ve kasım ayı sonuna kadar çekilme işlemi gerçekleştirilecek.



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,914 µs