En Sıcak Konular

Hükümetten bayramda 4 müjde

12 Temmuz 2015 10:41 tsi
Çalışma Bakanı Çelik, emekli maaşlarının 14 Temmuz'da ödeneceğini bildirdi. Esnafın prim borcu da dondurulacak. Bayramda köprü ve otoyallar ücretsiz olacak.

Hükümetten Ramazan Bayramı öncesinde iki müjde birden geldi. Emeklilere zamlı maaşları bayramdan önce ödenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, temmuz zamlı maaşlarının 14 Temmuz'da ödeneceğini belirterek, "SGK tarafından yapılan çalışmalar sonucu SSK- Bağ-Kur emeklilerinden 5 milyon 125 bin kişi 1 ile 100 TL arasında değişen tutarlarla bu artıştan yararlanacağı ortaya çıkmış bulunmaktadır. Aylık TÜFE zammı yüzde 4.76 tutarında olacak" dedi. Seyyanen zamla en düşük SSK emeklisi maaşında yüzde 9,2, SSK tarım aylığında yüzde 18.2, Bağ-Kur esnaf aylığında yüzde 19.4, Bağ-Kur tarım aylığında ise yüzde 23.7 oranında bir artış olacak" diye konuştu.

MAAŞA 15 GÜN FARK

Çelik'in verdiği bilgiye göre, 2 milyon 530 bin Bağ-Kur esnaf ve Bağkur tarım emeklisinin aylıkları 14 Temmuz'da, 6 milyon 699 bin SSK işçi ve SSK tarım emeklisinin aylıkları ise tahsis numaralarının son rakamı tek olanlar için 15, çift olanlar için ise 16 Temmuz'da ödenecek. Çelik, Emekli Sandığı mensubu emeklilerin TÜFE farklarının da 1-5 Ağustos tarihleri arasında ödeneceğini söyledi. 2014'te emeklilere aylık 134.4 milyar TL ödendiğini belirten Çelik, 2015'te bu rakamın 158.6 milyar lira olduğunu belirtti. Memurlar da yüzde 3 toplu sözleşme zammı ve yüzde 1.76'lık enflasyon farkıyla birlikte zamlı maaşlarını 15 Temmuz'da alacak. Maaşlara 15 günlük de fark eklenecek.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK
 
Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyolların ücretsiz kullanılabilmesine imkân tanıyan Bakanlar Kurulu Kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu karara göre, 16 Temmuz Perşembe saat 00.00'dan, 20 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar otoyollar ve Boğaz köprülerinden ücretsizyararlanılabilecek. Belediyelerin yürüttüğü toplu taşıma hizmetleri de 17 Temmuz Cuma saat 00.00'dan başlayarak, 19 Temmuz Pazar gece yarısına kadar ücretsiz veya indirimli olacak.

ESNAFIN PRİM BORCU DONDURULACAK
 

Bakan Çelik tüm Emekli Sandığı, işçi, Bağ-Kur emeklilerine temmuzda yapılacak ödeme toplamının 13 milyar lira olduğunu bildirdi. Çelik, bir yıldan daha fazla prim borcu bulunan esnaf sayısının 1 milyon 300 bin olduğunu belirterek, "Bunlar 2 ay prim borcu olunca sağlıktan yararlanamıyorlardı. Bu vatandaşlarımızın borçları 31 Temmuz'da resen dondurulacak" dedi.

Sabah


Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,644 µs