En Sıcak Konular

CHP'den ‘4+1’ formülü

12 Temmuz 2015 10:32 tsi
CHP kurmaylarının, koalisyon için yapılacak ilk görüşmede, Davutoğlu'nu 4+1 kişilik heyetle dinleyeceği belirtildi.

63. Hükümet’in kuruluşu çerçevesinde partiler arası ilk görüşme, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin yarın (bugün) saat 14.00’te CHP’ye yapacağı ziyarette, CHP kurmaylarının eğilimi “konuşmaktan çok dinleme” yönünde olacak.

CHP'DEN 4+1'Lİ GÖRÜŞME

Milliyet'te yer alan habere göre;  görüşmelerin “1 genel başkan + 4 kurmay”ın katılımıyla yapılması planlandı. Ak Parti tarafı, CHP’ye görüşmelere Davutoğlu ve dört kurmayının katılacağını bildirdi ancak isim bildirmedi. CHP yönetiminin görüşmelere hangi partililerin katılacağına Ak Parti’den hangi isimlerin görüşmeye katılacağının bildirilmesinin ardından karar vereceği belirtiliyor. Kulislerde görüşmeye CHP adına katılacak isimler arasında dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, insan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve Genel Sekreter Gürsel Tekin’in isimleri öne çıkıyor. Ancak iş dünyasından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Grup Başkanvekili Levent Gök ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’un da görüşmelerde CHP’yi temsil edecek isimler arasında olabileceği değerlendiriliyor.

DAVUTOĞLU'NU "DİNLEYECEKLER"

Alınan bilgilere göre CHP yönetimi, Davutoğlu’nu dinleme eğiliminde. CHP kurmayları, kamuoyuna açıkladığı 14 ilkeye Davutoğlu’nun vereceği yanıtın ve 14 ilke hakkında çizeceği çerçevenin, koalisyon görüşmelerinin ilerleyen sürecinde etkili olacağını düşünüyor. Bu nedenle CHP kurmaylarının ilk olarak dinlemeyi tercih edeceği, kendi görüşlerini ise heyetlerarası görüşmelerde ya da bayramdan sonraya kalacak ikinci turda anlatmayı düşündüğü belirtiliyor.

Kulislerde yarın yapılacak ilk tur görüşmelerde, iki parti arasındaki müzakere heyetlerinin de oluşması bekleniyor. Bu heyetlerin üçer kişiden oluşacağı ve olası hükümet protokolü dahil bir dizi konuda karşılıklı müzakereyi bu ekibin yapacağı ifade ediliyor.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,582 µs