En Sıcak Konular

Atalay'dan CHP'nin önerisine cevap

12 Temmuz 2015 09:18 tsi
Atalay'dan CHP'nin önerisine cevap AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "dönüşümlü başbakanlık" açıklamasını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "dönüşümlü başbakanlık" açıklamasını değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, "Zor yürüyen bir sistem. Kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

AK PARTİ'DEN DÖNÜŞÜMLÜ BAŞBAKANLIK YANITI:
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, dün katıldığı NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Koalisyon görüşmeleri konusunda açıklamalar yapan Atalay, hiçbir krize müsade etmeyeceklerini söyledi. Önümüzdeki hafta başlayacak ziyaretler için hazır olduklarını belirten Atalay, "Görüşmeler için biz bütün hazırlıklarımızı yaptık, heyetlerimizi oluşturduk" dedi. Atalay, "İlk tur biraz nezaket ziyareti, nabız yoklama şeklinde olacak. Herhalde ikinci tur belirleyici olur. Teknik detayların görüşülmesi şeklinde devam eder" şeklinde konuştu. Atalay, görüşmelerin ardından bir koalisyonun ortaya çıkabileceğini vurgulayarak, "Zemini oluşmuş, bir koalisyon şu anda yok" dedi.

POZİTİF VE YAPICI ÜSLUP

CHP; MHP ve HDP liderlerinin zig zaglar çizdiğini ve çelişkili açıklamalar yaptığını savunan Atalay, "Biz istikrarlı, pozitif ve yapıcı üslup kullanan çizgideyiz" diye konuştu. Beşir Atalay, gazetelere açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dönüşümlü başbakanlık için "Niçin olmasın" şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Atalay, "Dönüşümlü başbakanlığa sıcak bakmıyoruz. Zor yürüyen bir sistemdir. Kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu. Atalay, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yeni hükümet için fedakarlık yapabiliriz" sözlerinin hatırlatılması üzerine de "MHP böyle durumlarda yapıcı roller oynamıştır" dedi.

ŞARTLARI ZORLAYACAĞIZ

Beşir Atalay, "Eğer bu görüşmeler sonuçsuz kalırsa AK Parti'nin bir B planı var mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Koalisyon beklentisini karşılamak lazım. Onurlu, herkesi memnun eden, her partinin hakkının korunduğu bir koalisyon kurulsun niyetindeyiz. Sonuna kadar da zorlayacağız. Olmazsa olmazlar olursa yol bellidir. Erken seçim olacaksa da olur. Parti olarak her zaman seçime hazırız."

Sabah


Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs