En Sıcak Konular

'Milli iradenin gereğini yaparız'

12 Temmuz 2015 09:08 tsi
'Milli iradenin gereğini yaparız' Başbakan Davutoğlu, Milli İrade Platformu ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde düzenlediği iftarda önemli açıklamalarda bulundu.


 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu görev eğer AK Parti'ye verilmişse ki verildi, milli iradenin gereğini yaparız" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, Milli İrade Platformu ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde düzenlediği iftarda, Saray Bosna'da Serebrenista katliamının 20. yıldönümü törenlerine katıldığını, son derece duygusal, bütün insanlık vicdanını yaralayan tablolara orada şahit olduklarını anlattı.
 
"Yüzde 41'in hakkını tartışma konusu yapmayız"
 
Milli iradenin 7 Haziran'da ortaya çıkardığı tablonun gereğini yapmaları gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, hiçbir zaman milli iradeyle mücadele etmediklerini ve milli iradenin, sandığın önlerine koyduğu tabloyu meşruiyet tartışmasına, sınavına sokmadıklarını belirtti.
 
Milli iradenin gereği neyse onu yapma konusunda adım atmakta tereddüt etmediklerini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Evet milli irade bizi tek başına iktidar yapmadı ama herkes de bilsin ki milli irade, yüzde 41'lik oranla 258 milletvekiliyle en yakın partiye yüzde 16'lık farkla AK Parti'yi 'Bu ülkenin geleceği sana emanettir' mesajıyla görevlendirdi. Biz bu görevden kaçmayız. Herhangi bir şekilde milli iradeye vaktinde veya değişik dönemlerde, şimdi bile öfkeyle yaklaşıp 'Ne halleri varsa görsünler' gibi bir tavır içine girmeyiz. Bu görev eğer AK Parti'ye verilmişse ki verildi, milli iradenin gereğini yaparız. Bir hükümet ortaklığı bu milli iradeden çıkmışsa bunun için çaba sarf ederiz ama herkes de bilmeli ki pazartesiden itibaren yapacağımız görüşmelerde milli iradenin yüzde 41 oranında destek verdiği kesimlerin haklarını, hukukunu ve önceliklerini hiçbir zaman tartışma konusu da yapmayız."
 
"Milli iradeden, demokratik kazanımlardan taviz vermeyiz"
 
Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Milli İrade Platformu'nu oluşturan ve onun dışında bulunan bütün sivil toplumun şunu bilmesini isterim ki 12 yıl içinde gerçekleştirdiğimiz demokratik kazanımların hiçbirisinden bir adım, bir milim dahi geri gidilmesine izin vermeyiz. Kimse, Türkiye'de tekrar 28 Şubat şartlarının, tekrar 12 Eylül şartlarının, olağanüstü hallerin, sınırlamaların, kısıtlamaların olacağı bir dönemi hayal etmesin, hayal edenler için söylüyorum ya da böyle bir dönemin geleceği kaygısını taşımasın, sizler için söylüyorum. Biz, Türkiye'de milletten bu emaneti almış temsilcileriniz olarak milli iradeden, demokratik kazanımlardan, özgürlüklerden, insan onurundan ve izzetinden taviz vermeyiz."
 
Muhalefet liderlerine de seslenen Davutoğlu, "Görüşmelere Kadir Gecesi'nin olduğu gün başlamış olacağız ve bayram öncesinde de ilk turu bitireceğiz. Bunlar bereketli günlerdir. Eğer gönüller açıksa zihinler de açılır. Zihinler açıksa, eller de açılır ve o eller güzel bir Türkiye için birleşebilir. Böyle bir güne, böyle bir haftaya denk gelmiş olması bu görüşmelerin de ilahi bir tevafuk olarak değerlendirelim" dedi.

aa





 

Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs