En Sıcak Konular

CHP'den 'Erdoğan'ı yıllarca dinlediler' iddiası

10 Temmuz 2015 15:22 tsi
CHP İzmir vekili Erdal Aksünger, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8.5 yıl süresince yabancı istihbarat birimlerince dinlendiğini ileri sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8.5 yıl süresince yabancı istihbarat birimlerince dinlendiğini ve bu dinlemelerin belgelerini gördüklerini söyleyerek bomba bir iddia ortaya attı.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerikan istihbarat kurumu Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından 8.5 yıl boyunca 24 saat dinlendiğini iddia etti.

"BELGELERİ GÖRÜK, ERDOĞAN'I 8.5 SENE 24 SAAT DİNLEMİŞLER"

Sözcü'de yer alan habere göre, Aksünger, "Amerikan kıtası ile Avrupa kıtasını birleştiren tüm büyük optiklerin geçtiği yer İngiltere'den çıkıyor. Ve Silikon Vadisi'ndeki firmaların yüzde 90'ı NSA ile çalışıyor ve bunlara 'arka kapı' açmış. Yani, tüm verileri çekebiliyorlar. Bugün önünüzdeki bilgisayardaki her şeyi çekebilecek hale gelmişler. Erdoğan'ı 8.5 sene boyunca 24 saat boyunca dinlemişler. Bu, belgelerde var. Belki, şuanda ortalıkta dolaşmıyor olabilir ama biz bu belgeleri gördük. Bu kadar bir zafiyet varken ortada, buna hiçbir şey yapmamak Türkiye'yi gerçek bir güvenlik zafiyetine sokmak demektir." dedi.


"FOCUS DERGİSİNİN AÇIKLAMASININ ALTINA İYİCE BAKMAK LAZIM"

Alman Focus dergisinde yayınlanan, 'Türk Dışişleri Bakanlığı'nda geçen yıl Mart ayında Suriye'ye muhtemel bir askeri müdahalenin ele alındığı gizli Suriye zirvesini dinleyen, Amerikan istihbarat kurumu Ulusal Güvenlik Ajansı'ydı (NSA)' şeklindeki makaleye hatırlatan Aksünger, "24 saat boyunca Merkel'in bile telefonlarını dinlemişler zaten. Kaldı ki, Recep Tayyip Erdoğan'ı 8.5 yıl boyunca tüm her şeyini dinlemişler. Belki, bazı problemler de buradan kaynaklanıyor olabilir. Bazı açıklamalar da buradan geliyor olabilir. Aynen, Süleyman Şah ile ilgili konu olduğunda Alman Focus dergisinin açıklamasının 'bunu NSA yaptı' dediğinde altına iyice, ciddi şekilde bakmak lazım." dedi.

AKSÜNGER'İ DE HACKLEDİLER

Müşterileri arasında Türk polisinin de bulunduğu casus yazılım satan İtalyan şirket Hacking Team'in kendisinin hacklemesini anlatan Aksünger, "Böyle programlar aracılığıyla bilgisayarlarda da bu programları kurabiliyorsunuz. Artık dünyanın başı belada. Bunu çok önceden de söyledik. Bunların önlenmesi çok kolay değil. Ama müeyyidelerin alınması ve kuralların, kaidelerinin konulması çok önemli." dedi. Casusluk programların gelişmiş ülkeler yerine Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere pazarlandığını ifade eden Aksünger, emniyet birimlerin casusluk programlarının alımında amatörce davrandıklarını örnekleriyle anlatarak ülke güvenliğinin zafiyete sokulduğunu vurguladı.

Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,260 µs