En Sıcak Konular

Rice: PKK bütün dünyada bitirilmeli

27 Eylül 2007 09:07 tsi
Rice: PKK bütün dünyada bitirilmeli  
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, New York'taki 62. BM Kurulu temasları çerçevesinde, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile yaklaşık 35 dakika süren bir görüşme yaptı.

Waldorf Astoria otelinde gerçekleşen görüşmede, Babacan ABD'den, PKK terörünün durdurulması için daha fazla destek istedi. Babacan, "PKK'nın, Kuzey Irak'ta bulunan elebaşlarının yakalanması talebini iletti.

ABD Dışişleri Bakanı Rice'da, ABD'nin PKK terör örgütünün sadece Irak değil ,tüm dünyada bitirilmesi görüşünde olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Rice ile yapılan görüşmeye Bakan Babacan ile birlikte, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, Koordinatör Rafet Akgünay, Müsteşar Yardımcısı Haydar Berk de katıldı.

Başbakanlık kaynaklardan elde edinilen bilgiye göre görüşmede, Irak, Kıbrıs , Ortadoğu barış süreci, PKK terörü ve ABD Kongesi'nde bekleyen Ermeni Soykırım tasarısı konuşuldu.

Babacan'ın, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasına Türkiye'nin verdiği önemi dile getirdiği görüşmede, Kuzey Irak'tan kaynaklanan PKK terörünün kesinlikle durdurulması gerekliliği ve elebaşlarının yakalanması için ABD'nin harekete geçmesi isteği Rice' a iletildi.

Rice da, ABD'nin, PKK terörünün yalnızca Irak'ta değil, bütün dünyada bitirilmesine çok büyük önem verdiğini ve bu konuyu en üst düzeyde ele almakta olduklarını kaydettiği öğrenildi.

Babacan'ın, Türkiye'in, komşusu Irak'ın toprak bütünlüğüne verdiği önemi vurguladı. Rice da "Kesinlikle Irak'ın bölünmesine yol açacak herhangi bir politikaya destek vermeyeceğiz" dedi. Irak'a komşu ülkeler sürecinin Türkiye tarafından yıllar önce başlatıldığını ve iyi bir noktaya geldiğini belirten Rice, İstanbul toplantısına katılacağını söyledi.

ABD Kongresi'nde bekleyen sözde Ermeni soykırım karar tasarısının geçmesi durumunda ilişkilerin büyük bir zarara uğrayabileceği vurguladığı görüşmede , ABD yönetiminin bu tasarıların kongreden geçmemesi için elinden geleni yaptığının Türkiye tarafınca bilindiğini, ancak daha fazla çaba beklentisi içerisinde olduğunduğu kaydedildi.
 
zaman



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,444 µs