En Sıcak Konular

'Demirtaş'tan bomba Öcalan planı' iddiası

10 Temmuz 2015 11:56 tsi
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın PKK kadrosundaki ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın, Abdullah Öcalan’ın örgüt üzerindeki planını kırmak için yeni bir stratejiyi devreye soktuğu iddia edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 'dağ' kadrosunda yer alan ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın, Abdullah Öcalan'ın örgüt üzeridneki etkiyi kırmak için çok kritik bir strateji üzerine yoğunlaştığı iddia edildi.

ÖCALAN'A KARŞI LOBİ FAALİYETİ

Akşam gazetesinin istihbarat raporlarına dayandırdğı haberine göre; Abdullah Öcalan'ın örgüt üstündeki etkisini kırmak için lobi faaliyetleri yürütülüyor. Haberde, "Kandil'in Öcalan'ı bertaraf etme gayreti" olduğu öne sürüldü.

İşte Akşam'ın o haberinden kritik noktalar:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'nın içindeki ağabeyi ‘Şiyar' kod adlı Nurettin Demirtaş'ın başını çektiği bir grup, Öcalan'ın örgüt üstündeki etkisini kırmak için yoğun bir lobi faaliyeti yürütüyor. Çözüm sürecinde İmralı'nın talimatlarına göre hareket edilmesine karşı çıkan bu grup, İmralı'nın bundan böyle geri planda kalması gerektiğini savunuyor.

İŞTE O PLAN

Raporlara göre ağabey Demirtaş, örgütün üst düzey yöneticileri Sabri Ok, Cemil Bayık, Mustafa Karasu ve Duran Kalkan'ı, Öcalan'ı ‘Onursal Başkan' ilan etmeleri için ikna etmeye çalışıyor. Tenzili rütbe anlamına gelen bu adımla Öcalan'ın örgüt üzerindeki etkisi kırılarak, İmralı'dan bundan sonra gelecek talimatların tanınmaması hedefleniyor. Bunun gerçekleştirilmesi durumunda ikinci adım olarak da İmralı'dan gelecek talimatların örgüt tarafından tanımayacağı yönünde bir karar çıkartılması planlanıyor.

"İMRALI'YI DEFALARCA BOŞA ÇIKARDILAR"

- 7 Haziran seçimlerinin ardından silah bırakma tartışmaları üzerine KCK, silah bırakma iradesinin İmralı'da değil, sadece kendilerinde olduğunu savundu.

- 28 Şubat'ta Başbakan Yardımcısı Akdoğan ve HDP'nin ortak toplantısında Öcalan'ın PKK'ya yaptığı silah bırakmaya yönelik kongre çağrısı uygulanmadı.

- HDP'li Kürkçü, Öcalan'ın hükümetle anlaştığı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine, "Öcalan onların onayını kazanamayacağı bir yönde hareket etmez. Saygınlığını tartışma konusu yapmaz" dedi.

- DTP eski milletvekili Aysel Tuğluk da, Ocak 2013'te "Kürt hareketinin aktörleri arasında ayrılık yok. Öcalan anahtar roldedir. Ancak bu her şeyin kararını Öcalan verecek demek değil" demişti.

Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,503 µs