En Sıcak Konular

Sakrozy'den küstah oturuş

26 Eylül 2007 19:33 tsi
Türkiye'nin AB'ye üye olmaması için elinden geleni ardına koymayan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy şimdi de Erdoğan'ın karşısındaki oturuş tarzıyla tepki çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğunu sürekli dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'ye "Fransa, bu konuda daha önce attığı imzalara sadık kalmalı" dedi. Sarkozy de, Ermeni sorunu nedeniyle Ankara ile Paris arasında yaşanan soğukluğun giderilmesini istedi.

Önceki akşam New York'ta, Sarkozy'nin kaldığı Mandarin Oteli'nde gerçekleşen 1 saatlik görüşmede ikili ilişkiler ve Türkiye'nin AB üyelik süreci üzerinde duruldu. Fransa Parlamentosu'nda alınan ve Ermeni soykırım iddialarının inkarını suç kabul eden yasa nedeniyle Türkiye'nin Fransa ile ekonomik ve askeri alanlarda işbirliğini dondurmasından rahatsız olduğunu ortaya koyan Sarkozy Erdoğan'a, "İkili ilişkilerimizi diğer konulardan ayırarak her alanda geliştirmeliyiz" talebinde bulundu.

Erdoğan ise, Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olan tutumunu dolaylı biçimde gündeme getirerek "Fransa gibi tarihi dostluk ilişkilerinin bulunduğu bir ülkeden attığı imzaya sadık kalarak Türkiye'nin AB üyelik sürecini desteklemesini bekliyoruz" mesajını verdi.

Sarkozy bu görüşmede, daha önce defalarca yinelediği Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğu görüşünü bu kez gündeme getirmezken, Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'i kısa süre içinde Türkiye'ye göndereceğini belritti.

OTURMA ŞEKLİ TARTIŞMASI

Sarkozy'nin, Erdoğan ile yaptığı görüşmede gazetecilerin görüntü alması sırasındaki oturma şekli de tartışma yarattı. Görüşmelerde bacak bacak üstüne atmanın normal olduğunu, ancak Sarkozy'in bunu abartığı belirtilirken, "Bunda bir art niyet var mı yok mu tam olarak belli değil. Ama Sarkzoy göreve geldikten sonraki Türkiye için bakış açısı bilinince art niyet aranabilir. Şık bir oturma tarzı değil." denildi.

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, bir ABD gezisi sırasında dönemin Başkanı Billy Clinton ile ilginç bir görüntü vermiş ve bu Türkiye'de tartışma konusu olmuştu. Bu fotoğrafta, Beyaz Saray'daki görüşme odasında, Ecevit ceketi ilikli ayakta dururken, Clinton karşısına geçip koltuğun ucuna oturup bacak bacak üstüne atmıştı.

aktifhaber



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,495 µs