En Sıcak Konular

İşte liderlerin oturuşlarının dili FOTO Galeri

26 Eylül 2007 16:28 tsi
İşte liderlerin oturuşlarının dili FOTO Galeri Dünya liderlerinin uluslararası arenada verdiği mesajların önemini bilmeyen yoktur. Bırakın sert bir cümleyi, bakışları, gülüşleri ve hatta basit bir yüz ifadeleri bile birçok anlam çıkarmaya yetiyor.

Peki liderlerin oturuşu ne ifade ediyor. Clinton - Ecevit görüşmesiyle fazlaca konuşulur olan liderlerin beden dili aslında olayı anlamaya da yetebiliyor bazen...

Örneğin önceki akşam gerçekleşen Erdoğan-Sarkozy görüşmesinde, Fransa liderinin oturma şekli de tartışmalara neden oldu. Görüşmelerde bacak bacak üstüne atmanın normal olduğunu, ancak Sarkozy'in bunu abartığı belirtilirken, "Bunda bir art niyet var mı yok mu tam olarak belli değil. Ama Sarkozy göreve geldikten sonraki Türkiye için bakış açısı bilinince art niyet aranabilir. Şık bir oturma tarzı değil." denildi.
 

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin, dün BM Genel Kurul Başkanlığı önündeki ‘sıradışı’ oturuşu ‘ben tüm liderlerden daha rahatım’ mesajı olarak yorumlandı.

 

 


ABD Lideri Bush’un, dün BM Genel Kurul Başkanlığı önündeki klasik lider oturuşu mesaj kaygısı olmadığı şeklinde yorumlandı.

 

 

İran Devlet Başkanı Ahmedinejad’ın dün BM Genel Kurul Başkanlığı önünde ‘hocasının önünde oturan öğrenci’ gibi oturması, sıkıntılı ve heyecanlı olduğu şeklinde yorumlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Mandarin Otel’de görüşmüş, liderlerin oturuşları objektiflere böyle yansımıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl ABD Başkanı George Bush ile Oval Ofis'de görüşmüş, görüşme objektiflere bu şekilde yansımıştı.

 
 
 

2 Ekim 1999 tarihinde dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit'in ABD Başkanı Clinton ile birlikte çektirdiği fotoğraf çok konuşulmuştu.

 

Samanyolu haber
 
     
 
 
 
 
   



Bu haber 9,983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs