En Sıcak Konular

Kürt petrolünde Bush parmağı!

26 Eylül 2007 15:08 tsi
Kürt petrolünde Bush parmağı! Amerikan Başkanlığı, petrol çıkarları ve istihbarat örgütü arasında bir karanlık çıkar birliği bulunuyor. Hunt petrol şirketi, Bush Ailesi’nin arkasındaki ekonomik güç olarak biliniyor Amerikan basınında. Hunt şirketi hem baba Bush’a hem de Ge

Serdar Turgat/Akşam

Kürt petrolü ve Bush

Bir Amerikan petrol şirketi, Kuzey Irak Kürt bölge yönetimi ile petrol çıkarma anlaşması imzaladı.

Bu anlaşma Irak merkezi yönetimi ile Kürt bölgesi yönetimini birbirine düşürdü. Ancak, Kürt yönetimi merkezi yönetimin itirazlarına rağmen anlaşmanın hükümlerine uymakta kararlı gözüküyor.

Bu anlaşmayı imzalayan Amerikan şirketini biraz sonra anlatmaya başladığımda, Irak’taki savaşın gerçek nedenlerini ve görünürde olan gelişmelerin altındaki son derece karanlık bağlantıları da tekrar görebileceğiz. Ama hikayeme bir uçuşu anlatarak başlamalıyım.

2006 yılının 27 ve 28 Kasım’ında bir sivil uçak CIA’in Camp Peary eğitim merkezine indi. Eğitim merkezine hareket etmeden önce Washington’un Dulles Havalimanı’na da inen ve bir süre bekleyen uçak dönüşte de Dulles Havalimanı’na tekrar indi. Bu sivil uçağın kayıt numarası 4N6F’di. Uçak Hunt Consolidated şirketine aitti.

Bu şirketin kapsamında yer alan Hunt Oil Company, geçenlerde Kuzey Irak özerk Kürt bölgesi yönetimiyle bölgede petrol çıkarma ve üretim paylaşması anlaşması yapan şirket.

Hunt petrol şirketi, Bush Ailesi’nin arkasındaki ekonomik güç olarak biliniyor Amerikan basınında. Hunt şirketi hem baba Bush’a hem de George Bush’a en büyük para yardımı yapan şirket. Şirketin CEO’su Ray L.Hunt, dün anlatmaya çalıştığımız Haliburton şirketinin de yönetim kurulunda ve ayrıca Başkan’a bağlı olarak çalışan Foreign Intelligence Advisory Board’da da görev yapıyor.

Gördüğünüz gibi Amerikan Başkanlığı, petrol çıkarları ve istihbarat örgütü arasında tam da merkezinde Haliburton şirketinin olduğu bir karanlık çıkar birliği bulunuyor.

Tabii ki Irak savaşının gizli amacının Irak’taki petrol yatakları olduğu yeni ve orijinal iddia değil. Daha geçenlerde Amerikan Merkez Bankası’nın 18 yıl başkanlığını yapmış olan Alan Greenspan’in ‘The Age of Turbulence: Adventures in a New World’ adlı kitabı yayınlandı. Greenspan anılarını kaleme aldığı kitabının Irak savaşı ile ilgili bölümünde; ‘Herkesin bildiği şeyi söylemenin politik olarak uygunsuz olmasından dolayı üzgünüm. Irak savaşı büyük ölçüde petrol yüzündendi” diyor.

Evet hepimiz bunu hissediyorduk ama Hunt petrol şirketinin son imzaladığı anlaşmaya kadar bu bildiklerimizin somut bir örneğini de veremiyorduk. Şimdi Amerika, Kürt bölgesinin petrolüne de somut el attı ve kazanacak paralardan Bush’un da çıkarı var.

Sevgili okurlar; böylesine büyük skandal dünya siyaset tarihinde pek sık görülemez, bu gelişmeleri yakından izlemek gerekiyor.

 



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs