En Sıcak Konular

'TSK'dan PKK bombardımanı' iddiası

30 Haziran 2015 16:57 tsi
TSK savaş uçakları son dakika bombardımanıyla Kandil'e bağlı Avaşin kamplarını vurdu.

PKK yönetim kadrosunun ileri gelen isimlerinden Murat Karayılan'ın, dün yaptığı "Türkiye, Rojava'ya müdahale ederse biz de Türkiye'ye müdahale ederiz" açıklamasının ardından bugün TSK'ya ait savaş uçaklarının Kandil'deki Avaşin kamplarını vurduğu iddia edildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA GELMEDİ!

PKK'ya ait Twitter hesaplarından ve internet sitelerinden yapılan açıklamaya göre Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları Kandil'e bağlı Avaşin kamplarını bombaladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden PKK'nın iddialarıyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’nı bombaladığını bildirdi. Komutanlık, "Türk ordusu, yapmış olduğu bu son bombardıman ile ateşkesi tek taraflı olarak tümden bitirmiştir” dedi.

İşte örgüte ait internet sitesinden yapılan açıklama:

"Bugün sabah 09.10 ile 13.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları'na bağlı Avaşin bölgesinin, Şehit Rahime, Şehit Bager, Şehit Erdal, Şehit Gafur, Şehit Afad ve Şaxê Nêriya alanlarına yönelik olarak TC ordusuna bağlı çok sayıda savaş uçağı tarafından bir bombardıman gerçekleştirilmiştir. Sabah saat 06.00 itibarıyla Oramar (Dağlıca) Karakolu'ndan da aynı alanlara dönük yapılan tank, havan ve obüs atışlarıyla da desteklenen bu saldırılar sonucunda Şehit Gafur Tepesi ve Şaxê Nêriya alanlarında yangın çıkmış ve bu yangın halen devam etmektedir. Yapılan saldırı sonucunda şu ana kadar güçlerimizin herhangi bir kaybı söz konusu değildir. " ifadeleri kullanıldı.

PKK MİSİLLEME YAPACAK MI?

Öte yandan örgüt tarafından yapılan açıklamada PKK'nın saldırıya karşı misilleme yapabileceği de belirtildi. "Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak Medya Savunma Alanlarımıza yönelik yapılan bu saldırılara karşı misilleme hakkımızın saklı olduğunu belirtiyor, tüm demokratik kamuoyunu ve yurtsever halkımızı bu ve benzeri saldırılara karşı duyarlı ve dikkatli olmaya çağırıyoruz." ifadelerinin yer aldığı açıklamada ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2013 yılından beri bölgeye askeri yığınak yaptığı iddia edildi.

Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs