En Sıcak Konular

'Umuda yolculuk'ta kurtarılanların sayısı arttı

30 Haziran 2015 13:39 tsi
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince Ege Denizi'nde 6 ayda 13 bin 165 kişiyle, geçen yılın tamamından fazla kaçak kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince Ege Denizi'nde yılbaşından bu yana müdahale edilen 425 olayda çoğu Suriye, Myanmar ve Afganistan uyruklu 13 bin 165  kaçak kurtarıldı.
 
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklık, siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkların artmasının etkisiyle Türkiye, yasa dışı göç ve göçmen kaçakçılığında, transit ve hedef ülke konumuna geldi.
 
Edirne ve Kırklareli'nde Meriç Nehri'nden botlarla Yunanistan'a, yaya olarak veya araçlar içerisine gizlenerek de Bulgaristan ve Yunanistan'a götürülmeye çalışılan kaçaklar, çoğunlukla Avrupa Birliği ülkelerine geçişte, tüm olumsuz koşullara rağmen Ege Denizi'ni tercih ediyor.
 
İstatistiklere göre, kaçakların yüzde 90'ından fazlası, Ege Denizi'nde kurtarılıyor. Yunan adalarından Midilli'nin 5, Sakız'ın 4,2, Sisam'ın bir, Sömbeki'nin 3,8, İstanköy'ün 3 ve Rodos'un 10 mil gibi kısa mesafelerde bulunması, Ege Denizi'nin tercih edilmesinin başlıca nedeni gösteriliyor.
 
"Sahil Güvenlik Açık Deniz Arama Kurtarma Gemi Projesi" kapsamında inşa edilen dört gemiden üçüncüsü TCSG Umut'un da 2013 yılından bu yana görev aldığı Ege Denizi'nde, yılbaşından bu yana müdahale edilen 425 olayda çoğu Suriye, Myanmar ve Afganistan uyruklu 13 bin 165 kaçak kurtarıldı. Göçmen kaçakçılığı iddiasıyla yakalanan 31 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Böylece 6 ayda, geçen yılın tamamından fazla kaçak kurtarıldı.
 
4 yılda 500'lerden 12 binlere
 
Sahil güvenlik ekipleri, geçen yıl Ege Denizi'ndeki 529 olayda, yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan 12 bin 884 kaçağı kurtarmış, göçmen kaçakçısı olduğu iddiasıyla 72 kişiyi yakalamıştı.
 
Ekipler, 2013 yılında 6 bin 937'si Ege Denizi'nde, toplam 8 bin 47 kişiyi yakalamıştı. Kurtarılan kaçak sayısı, 2012'de 2 bin 531, 2011'de ise 546'ydı.


 

Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,225 µs