En Sıcak Konular

Bakan İslam'dan ''Darülaceze iddialarına'' açıklama

30 Haziran 2015 11:59 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "rezidans yapılacağı için Darülaceze Kurumu'nun taşınacağı" iddialarının gerçek dışı olduğunu, böyle bir planın olmadığını bildirdi.

Bakan İslam, son günlerde bazı siyasetçi ve dernekler tarafından Darülaceze Kurumu hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
Bu yıl 120. kuruluş yıl dönümü kutlanan Darülaceze'nin, kuruluşundan bu yana hizmet verdiği "merkez kampüsün rezidans yapılacağı için kurumun taşınacağı" iddiasının tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğunu belirten İslam, bakanlığın böyle bir düşüncesi, planı veya çalışmasının olmadığına dikkati çekti.
 
İslam, tarihi Darülaceze kampüsünün içinde bulunan binaların birinci ve ikinci derece tescilli tarihi eser niteliğinde olduğunu anımsatarak, dolayısıyla böyle bir çalışmanın yapılmasının kanunen de mümkün olmadığını belirtti.
 
1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulan Darülaceze'nin, 120 yıldır devlet desteği olmadan bağışlarla ayakta duran, çok önemli bir kurum olduğuna işaret eden İslam, kurumun hayırseverlerin bağışlarını işlettiğini, bu gelirlerin Darülaceze giderleri için kullanıldığını ifade etti.
 
"Sonsuza kadar yaşatılacaktır"
 
Bakan İslam, şunları kaydetti:
 
"Darülaceze Kurumu, gelirlerini artırmak amacıyla gerekli hallerde, ana kampüs dışında bulunan taşınmazları için İstanbul'un tarihi ve kültürel dokusunu göz önünde bulundurarak imar ruhsatı talep edebilmekte, bu taşınmazları kiraya vermekte ve ıslah etmektedir. Darülaceze Nizamnamesi gereği gelirleri arttırmak idari meclisin asli görevleri arasındadır. Bütün bu gerçekler göz ardı edilerek son günlerde ortaya atılan olumsuz iddialar tamamen asılsızdır.
 
120 yıldır 72 bin insana şefkat yuvası olan Darülaceze Kurumu, halen işlevini yerine getirmekte olan çok önemli bir tarihi emanettir. Nizamnamesinde, tarihi ve kültürel dokusunda, tescilli tarihi eser kapsamındaki kampüsünde hiçbir değişiklik yapılmaksızın sonsuza kadar yaşatılacaktır."

aa


Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs