En Sıcak Konular

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi belirlendi

30 Haziran 2015 11:01 tsi
TÜPRAŞ, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği "Fortune 500"de, 39 milyar 722 milyon liralık net satışla ilk sırada yer aldı.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ), Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği "Fortune 500"de, 39 milyar 722 milyon liralık net satışla ilk sırada yer aldı.
 
CRİF ve Dun & Bradstreet (D&B) A.Ş'nin katkılarıyla hazırlanan, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Fortune 500 Türkiye" araştırmasının sonuçları düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.
 
Toplantıda verilen bilgilere göre TÜPRAŞ, 2014 yılında net satışı bir önceki yıla göre yüzde 3,3 azalmasına rağmen liderliği kaptırmadı. Şirketin 2014 yılındaki net satışı 39 milyar 722 milyon lira olarak gerçekleşti.
 
 Listede, TÜPRAŞ'ı 37 milyar 464 milyon liralık net satış geliriyle BOTAŞ, 32 milyar 946 milyon liralık net satış geliriyle de OMV Petrol Ofisi izledi. Net satış gelirini 24 milyar 157 milyon liraya çıkaran Türk Hava Yolları ise dördüncü sırada yer aldı.
 
Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin 22 milyar 593 milyon liralık net satış geliri ile beşinci sırada yer aldığı listede, 20 milyar 901 milyon liralık net satış gelirine sahip olan Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş altıncı, 20 milyar 831 milyon liralık net satış geliri ile de Opet yedinci oldu.
 
Sekizinci sırada 15 milyar 823 milyon liralık net satışla Shell&Turcas Petrol olurken, bu şirketi bir önceki yılki sıralamada 10. olan BİM takip etti. BİM, 14 milyar 463 milyon liralık net satışla listede dokuzuncu sıraya yükseldi.
 
Fortune 500 Türkiye listesinin onuncu sırasında ise 13 milyar 601 milyon liralık net satışla geçen yıla göre iki basamak gerileyen Türk Telekom yer aldı.

aa


Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,255 µs