En Sıcak Konular

Dengir Fırat'tan MHP'ye 'hazmedemiyor' çıkışı

29 Haziran 2015 15:29 tsi
HDP’nin TBMM Başkan Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, MHP'nin koalisyon için HDP'yle görüşmeyerek HDP'yi 'oyun dışı' bırakmasına çok sert br karşılık vererek 'Hazmedemiyorlar' diye çıkış yaptı.

HDP’nin TBMM Başkan Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, MHP'nin Meclis Başkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "geniş tabanlı bir koalisyon kurma istekleri olduğu"na dair açıklaması üzerine, HDP ile görüşmemeleri hususunda "Herhalde çok zorlarına gidiyor, 80 milletvekiliyle, yani kendileri kadar milletvekili almış olmasını bir türlü hazmediyor ama süreç uzundur. Bu süreç içerisinde hazım mekanizmaları çalışıp hazmedecekleri kanısındayız." diye konuştu.

FIRAT 3'ÜNCÜ TURDAN UMUTLU

Fırat, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Genel Merkezi'nde yaklaşık 45 dakika süren görüşmelerinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fırat, "Yarın yapılacak birinci ve ikinci turdan sonra belki belirlenmesi mümkün olmayacak ama üçüncü turda ümit ediyorum ki Meclis Başkanımızı seçmiş oluruz" dedi.

İHSANOĞLU'NUN "GENİŞ TABANLI KOALİSYON" SÖZLERİNE CEVAP

Fırat, bir gazetecinin "Ekmeleddin İhsanoğlu, geniş tabanlı bir koalisyon kurma istekleri olduğunu söyledi. HDP ile görüşme konusundaki sorularımızı ise yanıtsız bıraktı" şeklindeki sözleri üzerine, şöyle konuştu:

"O zaman geniş tabanlı olmuyor. Dar tabanlı oluyor. Bir kere MHP'yi anlayabilmek mümkün değil. Herhalde çok zorlarına gidiyor, 80 milletvekiliyle, yani kendileri kadar milletvekili almış olmasını bir türlü hazmediyor ama süreç uzundur. Bu süreç içerisinde hazım mekanizmaları çalışıp hazmedecekleri kanısındayız. Bir kere şunu bilsinler ki HDP'ye oy verip yüzde 13 ile Meclis'e gönderen halkın oyu, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy veren, Meclis'e gönderen vatandaşın oyuyla eşittir. Bunun değerini takdir de ne Sayın Devlet Bahçeli'nin haddinedir ne de MHP'nin haddinedir. Bir kere bu siyasi nezaket kurallarına aykırı olduğu gibi siyaset kurallarına da aykırıdır. Herhalde barış sürecinden dolayı rahatsızlar. Normal bir insanın psikolojik değerlere sahip insanın, barıştan yana olmamasını düşünebilmek benim için çok zor hatta mümkün değil. Çünkü kan, kavga, dövüş insanların ölmesini bir insanın arzu edebileceğini ben şahsen düşünmüyorum." diyerek MHP'yi eleştirdi.

"İHSANOĞLU İNANIYORUM Kİ KİŞİ OLARAK ÜZGÜNDÜR"

Dengir Mir Mehmet Fırat, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun HDP'yi ziyaret etmeyeceğinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Ben Ekmeleddin beyin bu düşüncede olduğu kanısında değilim. Bu siyaset maalesef bazen insanlara arzu etmedikleri davranışların içerisine sürüklüyor. Ekmeleddin bey benim bildiğim kadarıyla kibar, siyasetin ve diplomasinin kurallarını iyi değerlendiren bir insan ama ne yaparsınız ki partisinin herhalde böyle bir kararı var ondan dolayı herhalde ziyaret etmiyor. Ama ben inanıyorum ki üzgündür kendisi, kişi olarak üzgündür."

FIRAT, DAVUTOĞLU'YLA NE KONUŞTU?

Fırat, görüşmede TBMM'nin bundan sonraki dönemde itibarının yükseltilmesi ve bir yasa fabrikası gibi çalışmaması, yasama yürütme arasındaki ilişkinin karşılıklı saygıya dayanması ve koordinasyon içerisinde yürümesi gerektiği konularında fikirlerini ilettiğini ve destek istediğini kaydetti.

AK Parti'nin Meclis başkanı adayının da HDP'yi ziyaret ettiğini anımsatan Fırat, "Yarın yapılacak birinci ve ikinci turdan sonra belki belirlenmesi mümkün olmayacak ama üçüncü turda ümit ediyorum ki Meclis Başkanımızı seçmiş oluruz. Olmadığı takdirde dördüncü tur mutlak surette netice alınacak süreçtir" diye konuştu.

AK PARTİ 3'ÜNCÜ TURDA FIRAT'I MI DESTEKLEYECEK?

Dengir Mir Mehmet Fırat, bir gazetecinin, AK Parti'nin Meclis Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda 60 milletvekiliyle kendisini destekleyeceğine yönelik iddiaları hatırlatması üzerine, "Teşekkür ederim o zaman. Belki devam eder ondan sonra başkanlık yolu böylece açılmış olur bize. Çünkü fazla fırsat verdiğiniz zaman o devam eder, onu geri döndürmek zordur siyasette" dedi.

Fırat, bir başka soru üzerine de kendisinden önce Başbakan Davutoğlu ile görüşen MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile karşılaşmadığını söyledi.

Bir gazetecinin, görüşme sırasında Meclis Başkanlığı seçiminin haricinde Çözüm Süreci ve gündemdeki diğer konuların gündeme gelip gelmediği yönündeki sorusuna ise Fırat, "Genel olarak daha çok Meclis'le ilgili konular. Ama koalisyon konuşmaları ve diğerleri, başka düzlemlerde yapılacak görüşmelerdir" yanıtını verdi.

Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs