En Sıcak Konular

Ankara'da Meclis başkanlığı seçimi hareketliliği

29 Haziran 2015 14:55 tsi
Ankara, bugün Meclis başkan adaylarının yoğun trafiğine ev sahipliği yapıyor. Adaylar siyasi partileri tek tek ziyaret edecekler. HDP ve MHP adayları karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret etmeyecek

Ankara'da yarın yapılacak Meclis başkanlığı seçimi öncesi bugün adayların yoğun trafiğine sahne oluyor. Adaylar seçim öncesi son kez diğer partilerden destek için ziyaretler düzenliyor. Ak Parti adayı İsmet Yılmaz şu ana kadar tüm partilerin liderleriyle bir araya geldi. CHP adayı Deniz Baykal da tüm parti liderleriyle görüştü. MHP ve HDP adayları ise sadece CHP ve Ak Parti'yi ziyaret ediyor.

MHP adayı Ekmeleddin İhanoğlu, Ak Parti ve CHP'yi ziyaret ederek destek istiyor. HDP adayı Dengir Mir Mehmet Fırat da sadece Ak Parti ve CHP'yi ziyaret edecek.

BAYKAL KENDİSİNE OY VEREMEYECEK

CHP’nin TBMM Başkan adayı deniz Baykal, Antalya gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarına açıklama yaptı. Baykal, geçici başkanın TBMM Başkanlık seçimiyle ilgili tartışmaları hukukçulara incelettiğini ve herhangi bir sorun görülmediği için yarınki oturumu yöneteceğini açıkladı.

Baykal ayrıca hukuki bir engel olmamasına rağmen 'zihinlerde bir tereddüt oluşmaması için' oy kullanmayacağını söyledi.

İLK TUR OYLAMA YARIN

Meclis Başkanlığı seçiminde ilk iki tur oylama yarın yapılacak. Başkanlık yarışında ilk iki tur oylamada yarın 367 oyu bulan aday başkan seçilecek. Başkanlık seçiminin ardından koalisyon trafiği başlayacak.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanı seçimini yapmak üzere 30 Haziran 2015 Salı günü saat 15.00'te toplanacak.

DÖRT ADAY YARIŞACAK

Başkanlık seçiminde AKP’nin adayı İsmet Yılmaz, CHP’nin adayı Deniz Baykal, MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP’nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat yarışacak.

TBMM Başkanı seçimi için yarın 1 ve 2'nci tur seçimleri yapılacak. Salı günü TBMM Başkanı'nın seçilememesi hâlinde 1 Temmuz  2015 Çarşamba günü TBMM Başkanı seçiminin 3 ve 4'üncü tur seçimleri gerçekleştirilecek.

DÖRDÜNCÜ OYLAMADA EN ÇOK OY ALAN ADAY BAŞKAN SEÇİLECEK

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının 2/3’ünün (367), üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oyalan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en çok oy alan  Başkan seçilecek.

SEÇİMİN SON TURA KALMASI BEKLENİYOR

AKP 258, CHP 132, MHP 80, HDP 80 sandalyeye sahip. Meclis’teki sandalye dağılımı nedeniyle TBMM Başkanı seçiminin son tura kalması bekleniyor. Meclis Başkanlığı satrancında partilerin taktikleri de seçimin sonucunu etkileyecek.

MECLİS 1 TEMMUZ’DA TATİLE GİRMEYECEK

Meclis 1 Temmuz’da tatile girmeyerek çalışmalarına devam edecek. Kabul edilen Danışma Kurulu’nun önerisine göre Meclis TBMM İçtüzüğü'nün 5'inci maddesine göre 1 Temmuz 2015'te tatile girmeyerek çalışacak.

 
 

Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,926 µs