En Sıcak Konular

Almanya Hükümeti'nden "referandum" açıklaması

29 Haziran 2015 14:44 tsi
Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert: "Yunanistan Hükümeti, Yunan kanunları çerçevesinde halk oylamasına gitmeyi zorunlu bulduysa, bu Yunanistan Hükümeti'nin hukuki hakkıdır. Referandumdan çıkacak sonuca saygı duyacağız."

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Yunanistan'in 3 kreditörün teklif ettiği programı referanduma götürme kararına ilişkin, "Yunanistan Hükümeti, Yunan kanunları çerçevesinde halk oylamasına gitmeyi zorunlu bulduysa, bu Yunanistan Hükümeti'nin hukuki hakkıdır. Referandumdan çıkacak sonuca saygı duyacağız" dedi.

Seibert, Federal Basın Merkezinde basın mensuplarının Yunanistan'nın Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonunun (IMF) oluşturduğu kreditörlerin Yunanistan için hazırlamış olduğu programın Yunanistan Hükümeti tarafından referanduma götürülmesine ilişkin soruları cevapladı.

Alman Hükümeti'nin 3 kreditörle Yunanistan Hükümeti arasında bir anlaşma olabilmesi için bütün imkanları denediğini söyleyen Seibert, "Başbakan Merkel Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile sıkça bu meseleleri istişare etti. Yunanistan'nın görüşmeleri bu şekilde sonuçlandırmış olması hepimiz için sürpriz oldu" dedi.

Seibert, Yunanistan'ın Avrupa Birliği üyelerine karşı bireysel ve ortak sorumluk çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini belirterek, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Eğer Yunanistan Hükümeti, Yunan kanunları çerçevesinde halk oylamasına gitmeyi tamamen zorunlu bulduysa, bu Yunanistan Hükümeti'nin hukuki hakkıdır. Referandumdan çıkacak sonuca saygı duyacağız."

"Bu referandum Avro bölgesinde veya AB içinde kalmaya 'evet' ya da 'hayır' referandumu mudur?" şeklinde bir soruya Seibert şöyle cevap verdi:

"Yunanistan Avro bölgesi üyesidir. Üç kurumla birlikte ikinci bir program çerçevesinde Yunanistan için son bir çözüm, son bir anlaşma hazırladık. Buna rağmen Yunan Hükümeti sürpriz bir şekilde görüşmeleri bitirdi. Bu haftanın nasıl geçeceğini ve referandumdan ne çıkacağını bekleyeceğiz."

- "Yunanistan'daki krizin Alman halkına etkisi olmayacak"

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Martin Jaeger ise Yunanistan'daki krizin Alman halkı üzerine nasıl bir etkisinin olacağının sorulması üzerine, Alman halkına herhangi bir huzursuzluğun yansımayacağını ifade etti.

Alman bankalarının nakit durumunun radikal bir şekilde düzenlendiğini belirten Jaeger, şunları söyledi:

"Yunanistan'daki durum Alman ekonomisi için ihmal edilebilir bir durum. Hatırlayın, zamanında Kıbrıs'daki kapital krizi durumunun Alman halkı ve tasarruf sahiplerine hiç bir etkisi olmamıştı. Bu sebeple Yunanistan'daki krizin Alman halkına ve tasarruf sahiplerine hiç bir etkisi olmayacak."

AA



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs