En Sıcak Konular

Kulislerdeki en ilginç senaryo

29 Haziran 2015 09:41 tsi
AK Parti'den 60 vekil 3. turda HDP adayı Fırat'a oy verecek. Son tura AK Parti ve HDP adayı kalacak. Bu durumda MHP oyları son turda AK Parti'ye gidecek.

Meclis Başkanlığı seçimi kritik önem taşıyor. 4 parti de kazanmak için günlerdir taktik gelişitiriyor. Başkan adayları İsmet Yılmaz, Deniz Baykal, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Dengir Mir Mehmet Fırat... Yılmaz ve Baykal, liderlerler turunu tamamladı. İhsanoğlu ile Fırat, bugün tura çıkacak. İhsanoğlu, HDP'ye gitmeyecek.

Yarın başlayacak seçimler öncesi kulislerde de değişik senaryolar konuşuluyor. Bunlardan en dikkat çekeni şöyle.. İddiaya göre; AK Parti  son tura kendi adayı ile HDP'nin adayının kalmasını istiyor. Böylece son turda kendi adayını garantilemenin hesabını yapıyor. İlk iki tur yarın yapılacak. Adayların seçilebilmesi 367 oya bağlı. Her parti kendi adayını destekleyeceği için ilk turda bu rakama hiçbir parti ulaşamıyor 3. turda adayların seçilebilmesi amacıyla 276 oy gerekiyor. Ama hiçbir partinin o kadar vekili yok. En çok oyu alan iki aday son tura kalacak. Ak Parti'nin planı da 3. turda devreye girecek. AK Parti'den 60 milletvekilinin 3. turda HDP'ye oy vereceği konuşuluyor. Böylece son tura AK Parti ve HDP'nin adayı kalacak. AK Parti bu kez son turda kendi adayına 258 oy vererek İsmet Yılmaz'ı seçtirecek. Çünkü MHP, HDP'nin adayını desteklemeyecek. CHP, Fırat'ı desteklese bile başkanlığa yetmeyecek.

Türkiye



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,390 µs