En Sıcak Konular

Hepsi IŞİD'çi kesildi

29 Haziran 2015 09:23 tsi
Hepsi IŞİD'çi kesildi Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini iddia edip ‘terör destekçisi’ algısı oluşturmaya çalışanların iki yüzlülüğü açığa çıktı.

IŞİD’i durdurmak, Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletini önlemek için askeri hazırlık başlayınca, bu sefer de Türkiye'yi savaş yanlısı göstermeye başladılar.

Uluslararası alanda Türkiye'yi IŞİD üzerinden teröre destek sağlamakla suçlayan PKK ittifakı, tampon bölge hazırlığı başlayınca bu kez “Savaş istemiyoruz" propagandası başlattı. HDP'nin parti olarak Meclis'e girdiği ilk hafta, sosyal medyada #TerroristTurkey etiketiyle IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtiği algısı oluşturulmak istendi.

Hemen ardından #TerroristErdogan etiketiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında tepkiler yoğunlaştırıldı. Türkiye'nin itibarsızlaştırılması için hiçbir fırsatı kaçırmayan Doğan-Paralel ve HDP amacın Kobani olmadığını bir kez daha gösterdi. Hem IŞİD'e müdahale isteyen hem de Türkiye'nin Suriye'ye girmesini 'Savaş istemiyoruz' diyerek engellemeye çalışan şer ittifakını telaş sardı.

IŞİD KOBANİ PYD ÜÇGENİ

İlk kez 13 Eylül 2014 tarihinde Kobani'ye giren IŞİD, 16 Ekim tarihinde bölgenin yüzde 80'ini ele geçirmişti. IŞİD'in bu saldırısından itibaren muhalefet, paralel yapı ve Doğan Medyası arasında bir güç birliği oluşturuldu. Paralel yapının MİT tırlarının durdurulmasıyla başlattığı Türkiye'yi teröre destek veren ülke göstermeye çalışan algı operasyonu HDP ve Selahattin Demirtaş tarafından 6-7 Ekim olaylarının bahanesi haline dönüştürüldü. AK Parti'yi iktidardan indirmek için HDP'nin ve PKK'nın tüm tezlerine destek veren Aydın Doğan medyası ve paralel yapı medyası, seçimler öncesinde Cumhuriyet gazetesini tetikçi olarak kullandı. MİT tırlarıyla ilgili görüntüler, yine Türkiye'yi teröre destek veren ülke konumuna düşürme pahasına bir kez daha servis edildi. Koalisyon uçaklarının yaptığı 1774 sorti ve bombalamadan 1200'ünün PKK-YPG'ye destek amaçlı olduğu ortaya çıkınca bu kez devreye IŞİD girdi. Kobani'ye saldıran IŞİD sayesinde suç ortaklığını kamufle eden PKK Platformu, bu saldırıyı da Türkiye'nin üzerine yıkmaya çalıştı.

PKK PLATFORMU NİYE SAVAŞA HAYIR DİYOR?

PYD-YPG üzerinden Suriye'nin kuzeyinde bir hat oluşturma çabalarını sürdüren PKK Platformu'nun Türkiye içinde ise Savaşa Hayır kampanyası başlatması trajikomik bulunuyor. Önceki gün Hammam Köyü'nde silah zoruyla evlerinden çıkartılan Türkmenler görmezden gelinerek sadece Kobani'deki IŞİD baskını üzerinden siyaset yürütülmesi büyük bir iki yüzlülük olarak değerlendiriliyor. “CHP iktidarda olsa kendi çıkarlarımızı kendi askerlerimizle kendi gücümüzle korurduk" diyen Kılıçdaroğlu'nun Savaş istemiyoruz korosuna katılması ise dikkat çekiyor.

HDP'DEN GARİP İFADELER

Türkiye'nin Suriye'ye olası müdahalesini Suriye'nin işgali olarak nitelendiren HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın ABD uçaklarıyla yürütülen demografik operasyonu desteklemesi ise oldukça manidar bulunuyor.

Yeni Şafak

Bu haber 929 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs