En Sıcak Konular

Ülkeden kaçış hızla sürüyor

28 Haziran 2015 09:38 tsi
Ülkeden kaçış hızla sürüyor Tunus'ta saldırgan dahil 39 kişinin öldüğü katliamın arkasından DAEŞ çıktı. Ölenlerin büyük kısmı İngiliz. Binlerce turistin terk etmeye başladığı ülkede kumsallar bomboş kaldı

Dünya cuma günü 3 kıtada gerçekleştirilen ve toplamda 66 kişinin öldüğü terör eylemlerinin şokunu yaşıyor. Tunus, Kuveyt ve Fransa'daki saldırıların arkasından DAEŞ örgütü var. DAEŞ'e yakın sosyal medya hesaplarından Tunus'ta 39 kişiyi öldüren saldırgana ait olduğu belirtilen fotoğraf paylaşıldı. Saldırganın ismi "Ebu Yahya el-Kayravani" olarak açıklandı. Tunuslu yetkililer ise Susa kentindeki otele saldıran kişinin kimliğini Seyfettin Rezgui olarak duyurdu. 23 yaşındaki Rezgui'nin kimliğinin daha önce polis tarafından bilinmediği kaydedildi. Ekonomisi turizme dayalı olan Tunus'un son saldırının ardından büyük bir maddi kayıp içine girmesi bekleniyor. Önceki günkü saldırıların ardından binlerce turist dün ülkeden kaçmaya başladı.

EK SEFERLER BAŞLADI

Tur operatörleri, turistleri ülkelerine döndürmek için ek uçak seferleri ayarladı. Ülkedeki plajlar bomboş kaldı. Geçen yıl 6.1 milyon turistin ziyaret ettiği Tunus'ta geçtiğimiz mart ayında da ünlü Bardo Müzesi'ndeki terör saldırısında çoğunluğu turist 22 kişi ölmüştü. Katliamın yaşandığı plajın yeni görüntüleri de ortaya çıktı. Kurbanların cansız bedenlerinin deniz havlularına sarılı şekilde şezlonglara yatırıldığı görüldü. Ölen 39 kişinin uyrukları da tespit edilmeye başlandı. İlk belirlemelere göre ölenlerin büyük kısmı 8 vatandaşı ile İngilizler olurken diğer kurbanlar Tunus, Alman, Belçika, Fransa ve İrlanda uyruklu. 2005'te Londra'da 52 kişinin ölümünün ardından Tunus'taki saldırı en fazla İngiliz'in bir terör eyleminde öldüğü saldırı oldu.

80 CAMİ KAPATILIYOR

Tunus genelindeki güvenlik önlemleri artırıldı. Müzelere, sahil kesimlerine ve diğer turistik bölgelere yedek askerler yerleştirilecek. Ülkedeki 80 cami de kapatılacak. Söz konusu camilerin "toplumda nefreti körükleyen faaliyetlerde" bulundukları kaydedildi. Camiler 1 hafta içerisinde kapatılacak.

'HAVUZA EL BOMBASI ATTI'
 
Sağ kurtulanlar yaşadıklarını anlattı. Saldırganın etrafa kurşun yağdırmadan önce sıradan bir turist gibi durduğu ve sürekli güldüğü belirtildi. Bazı görgü tanıklarına göre kurbanlarını seçe seçe öldürdü. Hedefinde Batılılar vardı. Tunuslu yetkililer kumsalda başlayan saldırının havuzda devam ettiğini sonra saldırganın lobiye geçtiğini ve otelin otoparkında öldürüldüğünü duyurdu. Saldırgan 5 dakikada etrafı kan gölüne çevirdi. İngiliz turist Ellie Makin, "Silahını yanındaki şemsiyenin içinden çıkardı. Ateş açmaya başladı" dedi. Bir diğer turist "Havuza el bombası attı. Denize atlayarak kurtulduk" derken, Saera Wilson da nişanlısının üzerine kapaklanıp 3 kurşun yediğini ve bu sayede hayatta kaldığı havuzun da kan gölüne döndüğünü aktardı.

MUHABİR, DAEŞ'İN PLANINI ORTAYA ÇIKARDI

 
Tunus'taki katliamda onlarca vatandaşını kaybeden İngiltere'nin daha büyük bir felaketin eşiğinden döndüğü ortaya çıktı. The Sun'ın özel haberine göre DAEŞ militanları başkent Londra'da dün düzenlenen Silahlı Kuvvetler Günü'nü kana bulayacaktı. Korkunç plan, The Sun muhabirinin sahte kimlik ile Suriye'deki DAEŞ militanlarıyla irtibata geçmesiyle ortaya çıktı. İsmi Cüneyt Hüseyin olarak belirtilen DAEŞ lideri, ismi açıklanmayan Sun muhabirini DAEŞ sempatizanı sandı. Ondan askerlerin geçit töreninde bomba patlatmasını istedi. Gazete yetkilileri durumu polise bildirince felaketin önüne geçildi. Ülkede önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. DAEŞ'in lideri Ebubekir el Bağdadi 29 Haziran 2014'te kendi kendini halife ilan etmişti. DAEŞ militanlarının "halifeliğin" birinci yılında kanlı eylemler yapmasından korkuluyor.

Sabah


Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,084 µs