En Sıcak Konular

HDP Kobani'deki bombalı saldırıları kınadı

27 Haziran 2015 16:49 tsi
HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, ortak yazılı açıklama yaparak, Kobani'deki saldırıları kınadı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Kobani'deki saldırıları kınayarak, "Her türlü ırkçılıktan, mezhepçilikten ve hoşgörüsüzlükten doğan örgütlü ve sistematik şiddet olaylarına karşı uluslararası demokrasi ve özgürlükler cephesinin kurulmasının zamanı çoktan gelmiştir. Dolayısıyla dünya halklarının özgürlükçü siyasi, toplumsal ve dinsel temsilcilerine bu iç içe geçmiş krizleri geriletme temelinde büyük bir sorumluluk düşmektedir" değerlendirmesinde bulundu.  

Demirtaş ile Yüksekdağ, "İnsanlığa yönelik saldırılara karşı daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük" başlıklı ortak yazılı açıklamalarında, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere her gün yüzlerce sivilin acımasızca katledildiği kaotik ve yıkıcı bir savaşın sınır ve vicdan tanımaksızın geliştiğini derin bir kaygıyla takip ettiklerini kaydetti.

Halkların kendilerini güvende ve barış içinde hissedebileceği sosyal ve siyasal koşulların giderek zayıfladığı ileri sürülen açıklamada, kutuplaştırıcı ve şiddet odaklı bir atmosferin giderek kriz içinde yeni krizlerin gelişmesine sebep olduğu savunuldu.

Demirtaş ve Yüksekdağ ortak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Her türlü ırkçılıktan, mezhepçilikten ve hoşgörüsüzlükten doğan örgütlü ve sistematik şiddet olaylarına karşı uluslararası demokrasi ve özgürlükler cephesinin kurulmasının zamanı çoktan gelmiştir. Dolayısıyla dünya halklarının özgürlükçü siyasi, toplumsal ve dinsel temsilcilerine bu iç içe geçmiş krizleri geriletme temelinde büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Son günlerde Kobani'de 150'yi aşkın sivilin planlı bir şekilde katledilmesi, Şii camilerine dönük bombalı saldırılar, Tunus'ta gerçekleştirilen plaj baskını ve Fransa'daki fabrika baskınının birbirlerinden kopuk olmadığı son derece açıktır. El-Kaide, IŞİD, El-Nusra gibi örgütler ile bu örgütlere dolaylı ya da dolaysız destekte bulunan tüm siyasi çevrelerin izole edilmeleri ve yargılanmaları için uluslararası toplumun önünde tarihsel bir görev bulunmaktadır. Halkların Demokratik Partisi olarak özgürlükler ve demokrasi cephesinin geliştirilmesi için her türlü çabayı göstereceğimizi, Türkiye'de de varlığını sürdüren ırkçı ve katliamcı örgütlere karşı Diyarbakır patlamasında olduğu gibi dayanışmamızı daha da güçlendireceğimizi herkesin bilmesini isteriz."

Demirtaş ve Yüksekdağ, Rojava, Tunus, Kuveyt ve Fransa'daki terör olaylarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, halklara baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. 

AA



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,971 µs