En Sıcak Konular

Erdoğan'dan o saldırılara kınama

26 Haziran 2015 21:28 tsi
Erdoğan'dan o saldırılara kınama Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt ve Tunus'taki terörist saldırıların, terörizmle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye olarak, Kuveyt ve Tunus'taki terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirterek "Kuveyt ve Tunus'un huzur ve istikrarını hedef alan, Kuveyt'te mezhep çatışması çıkarmayı amaçlayan bu kanlı saldırılar, terörizmle mücadele konusunda uluslararası ve bölgesel işbirliğinin önemini açıkça ortaya koymaktadır" ifadesini kullandı.
 
Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak Kuveyt'te Şiilere ait bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısını ve Tunus'un Suse kasabasında iki turistik oteli hedef alan silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını kaydetti.
 
Kuveyt'te en az 10 kişinin, Tunus'ta ise aralarında yabancıların da bulunduğu yaklaşık 30 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan bu menfur saldırıların, Türk halkını derinden üzdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:
 
 "Kuveyt ve Tunus'un huzur ve istikrarını hedef alan, Kuveyt'te mezhep çatışması çıkarmayı amaçlayan bu kanlı saldırılar, terörizmle mücadele konusunda uluslararası ve bölgesel işbirliğinin önemini açıkça ortaya koymaktadır.
 
Saldırıların rahmet ve bereket ayı olan ramazanda gerçekleştirilmesi, saldırganların vahşetlerini, kutsal değerleri hiçe saydıklarını göstermektedir.
 
Terörden yıllarca muzdarip olan ve terörün her türüne karşı çıkan bir ülke olarak, bu acılı günlerinde Kuveytli ve Tunuslu kardeşlerimizin kederlerini paylaşıyor, terörizmle mücadele konusunda kendileriyle tam bir dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.
 
Terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, kardeş Kuveyt ve kardeş Tunus'a başsağlığı diliyoruz."

aa



 

Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,552 µs