En Sıcak Konular

Erdoğan'dan "iftar masası" iddialarına tazminat davası

26 Haziran 2015 17:15 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar yemeğinin maliyetinin 1 milyon lira olduğu iddiaları üzerine, Sözcü gazetesi ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan hakkında manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindekilere verilen iftar yemeğinin maliyetinin 1 milyon lira olduğu iddiaları üzerine, Sözcü gazetesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında ellişer bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından açılan davanın dilekçesinde, Tezcan Karakuş Candan'ın yaptığı açıklamaya dayanılarak Sözcü gazetesinin 24 Haziran tarihli nüshasında, iftar yemeğiyle ilgili gerçek dışı iddia ve ithamlara yer verilerek kamuoyunun yanıltıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyu önünde yıpratılmak istenildiği belirtildi.

Dava dilekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete verilen  iftar yemeği için kullanılan masanın maliyetinin 1 milyon lira olduğu ve 29 kişilikiftar yemeği maliyetinin ise 87 bin 653 fitrelik olduğu şeklindeki iddia, açık bir iftira ve hakarettir. Haberde açıklama yaptığı iddia olunan davalı Tezcan Karakuş ve bunu manşet yapan davalı basın organı da bu durumu bilmektedir."

Cumhurbaşkanlığının konuya ilişkin basın açıklaması yaptığı hatırlatılan dilekçede, gazetede çıkan haberlerin basın ahlak ve ilkelerine aykırı olduğu, eleştiri, ifade özgürlüğü, hak ve görev sınırlarının aşıldığı bildirildi.

Dilekçede, davalılar Sözcü gazetesi ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında ellişer bin liralık manevi tazminat talebinde bulunuldu.

AA



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,781 µs