En Sıcak Konular

Demirtaş'tan KCK'ya 'silah' mesajı

26 Haziran 2015 16:04 tsi
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK'nın art arda yaptığı sert eleştirilerin ardından, 'silah bırakma konusunda direnmemeleri'ne yönelik 'KCK'lılar akıllıdır' diyerek mesaj verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran öncesi askıya alınan ve silah bırakma çağrısı tartışmalarının yapıldığı çözüm sürecine ilişkin olarak, “KCK’lılar akıllı insanlardır. HDP’yi zayıflatacak her hamlenin çözümü zayıflatacağını bilirler. Silahlar kesinlikle gündemden çıkmalı” dedi.

"ÇÖZÜM OLSUN DİYE KANDİL'LE, ÖCALAN'LA GÖRÜŞÜYORUZ"

Bugün TV’de canlı yayına katılan Demirtaş, Habertürk'teki 'Kandil ve HDP arasındaki bağ'a değinen haberin eleştirilmesine değinerek, “Kandil ya da İmralı’yı dikkate almadan bir tek gün siyaset yapabilirler mi deniyor. Biz Kürt sorununun çözümü konusunda demokratik anlamda siyaset yapıyoruz. Çözüm olsun diye Kandil’le, Öcalan’la görüşmeler yapıyoruz. KCK ile bir vesayet ilişkimiz yok. Ama AK Saray’dan izinsiz AKP tek bir adım dahi atamıyor” diye konuştu.

"SİLAHTAN GÜNDEMDEN ÇIKMALI"

“Silahlar kesinlikle gündemden çıkmalı” vurgusu yapan Demirtaş, KCK’ya da çağrıda bulundu ve “KCK yönetimi buna destek çıkmalıdır. KCK yetkilileri akıllı insanlardır. HDP’yi zayıflatacak her hamlenin çözümü zayıflatacağını bilirler. Madem silahlı mücadele olmayacak, biz de sorunu demokratik barışçıl yöntemlerle çözmek istiyoruz” yorumunu yaptı.

SON DÖNEMDE KCK HDP'Yİ ÇOK SERT ELEŞTİRİYOR

Koalisyon tartışmalarının yükselişe geçtiği 7 Haziran seçimleri sonrası, özellikle KCK Yürütme Konseyi Duran Kalkan, HDP'ye sert mesajlar vermiş, adeta 'kulağını çekmişti' Son açıklamasında, Duran,  "HDP yönetiminin seçim sonrasında adeta pasif bir siyaset izlemesi elbette kabul edilemez. Hele hele bir AKP-CHP koalisyonunu işaret etmesi doğru ve kabul edilebilir değildir” diye konuşmuştu.

"HDP YÖNETİMİ PASİF" ELEŞTİRİSİ

Duran Kalkan, Özgür Gündem'deki yazısında, “Türkiye’nin demokratik bir dönüşüm ve yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu" belirterek 'Bu yeniden yapılanmayı ancak HDP'nin programlayabileceğini ve yürütebileceğini ' fakat "HDP yönetiminin seçim sonrasında pasif bir siyaset izlediğini" söyleyerek HDP'yi çok sert eleştirmişti.

 DURAN KALKAN'DAN TEHDİT GİBİ MESAJ

Duran Kalkan,  demokratik siyasetin en başta demokratik değişimi gerçekleştirecek ve Türkiye’yi demokratik yeniden yapılanmaya götürecek bir asgari demokratikleşme programı sunması ve tüm partileri söz konusu programı uygulamaya çağırması gerektiğini belirterek, 'Peki HDP bunu yapmaz veya yapamazsa ne olur? O zaman yeni savaş hükümetleri kurulur ve ülkemiz yeniden kan gölüne döner. Tabi böyle bir faşist saldırganlığa karşı da halkımız sessiz kalmaz. Ne bilelim, bakarsınız birileri çıkar ve söz konusu faşist saldırganlığa karşı demokratik devrimi dayatır ve de yürütür.' demişti.

Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,125 µs