En Sıcak Konular

Dünyada terör alarmı

26 Haziran 2015 15:54 tsi
Dünyada terör alarmı Önce Fransa, ardından Kuveyt, son olarak da Tunus... Peşpeşe gelen saldırılar biribirileriyle koordineli mi?

Tunus devlet televizyonu, Susa kentindeki otele düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 1'i saldırgan 20 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını duyurdu. Devlet televizyonu, saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında saldırganın da olduğunu bildirmişti.

Başkent Kuveyt'teki İmam Sadık Camisi'nde cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında 10 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.Olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Suudi Arabistan'da bazı Şii camilerini hedef alan intihar saldırılarını terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Fransa'nın Saint-Quentin-Fallavier kentinde bir fabrikaya düzenlenen saldırı sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, olay yerinde yaptığı basın açıklamasında yakalanan 35 yaşındaki şüphelinin Lyon bölgesinde ikamet ettiğini ifade ederek, "Fransız vatandaşı olan saldırı şüphelisinin Yassine Salhi olduğunu değerlendiriyoruz. Şüphelinin suç kaydı yok, terör listesinde bulunmuyor ancak 2006-2008 yılları arasında radikalleşebileceği gerekçesiyle izlemeye alınmış. İzleme 2008 yılından sonra devam etmemiş" dedi. Saldırganın DAEŞ'le bağlantısı olup olmadığı yönündeki bir soruya da Cazeneuve, "Soruşturma devam ediyor. Saldırganın DAEŞ'le bağlantısı olup olmadığını bilmiyoruz" yanıtını verdi.

AA



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,256 µs