En Sıcak Konular

'ABD Fransa'dan özür dilemeli'

26 Haziran 2015 10:03 tsi
Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Bartolone, ABD'nin Fransa Cumhurbaşkanlarını dinlemesine ilişkin ABD Başkanı Obama'nın Fransa Meclisi'nde konuşma yapmasını ve ABD'nin Fransa'dan özür dilemesini istedi.

Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Claude Bartolone, ABD'nin Fransa Cumhurbaşkanlarını dinlemesine ilişkin  ABD Başkanı Barack Obama'nınFransa Meclisi'nde konuşma yapmasını ve ABD'nin Fransa'dan özür dilemesini istedi.
 
BFM televizyon kanalına konuşan Bartolone, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Fransız Cumhurbaşkanlarının telefonlarını dinlemesi konusundaki soru üzerine, "Amerikalılar bu durumun tüm ülkelerde meydana getirdiği öfkeyi iyi değerlendirmeli. Umarım çok hızlı bir şekilde hatalarını anlarlar ve özür dilerler" dedi.
 
Obama ve ABD Kongresi'nin müttefikleriyle ilişkilerini yeniden tanımlaması gerektiğini vurgulayan Bartolone, "Başkan Obama'yı milletvekilleri önünde konuşmaya davet ediyorum. İki dost arasında böyle bir sıkıntı varken, ABD Başkanı söz alarak ilişkilerimizde oluşan yeni şartları anlatacaktır" diye konuştu.
 
Kendisinin daha önce Obama'yı Ulusal Meclis'te konuşmak için davet ettiğini hatırlatan Bartolone, "Yine davet ediyorum" dedi.
 
Bartolone, eğer iki ülke arasında yeni bir başlangıç olmazsa AB Konseyi'nin, ABD ile AB arasında müzakereleri sürdürülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması'nı imzalayamayacağını söyledi.
 
Wikileaks internet sitesi tarafından ele geçirilen ve önceki gün kamuoyuna duyurulan, "Elysee Casusluğu" isimli raporda, NSA'nın 2006-2012 yılları arasında Fransa Cumhurbaşkanları Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy ve François Hollande'ı dinlediği ortaya çıkmıştı.

aa


Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,518 µs