En Sıcak Konular

AB liderleri 40 bin göçmen konusunda anlaştı

26 Haziran 2015 09:16 tsi
Avrupa Komisyonu Başkanı ve Polonya eski Başbakanı Donald Tusk, 40 bin göçmenin iki yıl içinde AB ülkelerine dağıtılacağını açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'in getirdiği "ülkelerin kabul edeceği göçmen sayısına zorunlu kota" kabul edilmezken, Tusk, içişleri bakanlarının takvimi Temmuz ayı sonuna kadar karar bağlayacağını da sözlerine ekledi.

BBC'den Damian Grammaticas, karadan binlerce göçmen alan Macaristan ve AB'nin en yoksul ülkelerinden biri olan Bulgaristan'a muafiyet tanındığını aktardı.

AB ülkeleri dışındaki 20 bin göçmenin yerleştirilmesi de kabul edildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin son rakamlarına göre; bu yıl Yunanistan'a 63 bin, İtalya'ya ise 62 bin göçmen ulaştı.

Gece yarısı görüşmelerinde AB liderleri arasında mültecilere ilişkin ortak politika konusunda derin görüş ayrılıkları yaşandı.

RENZİ'DEN ÇOK SERT ÇIKIŞ

Zirvede İtalya Başbakanı Matteo Renzi, “Eğer 40 bin kişi konusunda anlaşamıyorsanız kendinizi Avrupalı olarak nitelemeye hakkınız yok. Eğer sizin Avrupa idealiniz buysa kendinize saklayın. Ya ortada bir dayanışma vardır ya da vaktimizi boşuna harcamayın” diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan AB Komisyonunun, Yunanistan ve İtalya'ya ulaşan 40 bin civarındaki göçmenin diğer AB üyelerine kademeli olarak iki yıl içerinde yerleştirilmesi önerisi üyeler arasında tartışmaların artmasına neden oldu.

Basına sızan bilgiye göre İspanya, sığınmacılara mülteci statüsü vermek yerine onları kendi ülkelerine geri gönderecek mekanizmalar üzerinde çalışılmasını önerdi.

ÖLENLERİN SAYISI 2 BİNİ AŞTI

Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken Akdeniz'de hayatını kaybeden göçmenlerin sayısının 2 bini geçmesi nedeniyle AB'nin göçmen politikası son aylarda yoğun şekilde eleştiriliyor.

Acil yardım konusunda uzlaşan AB üyeleri Yunanistan ve İtalya'ya ulaşan göçmenlerin diğer üye ülkelere kabul edilmesi konusunda görüş ayrılığı yaşıyor.

Haber7







Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs