En Sıcak Konular

AK Parti'den çarpıcı koalisyon raporu!

26 Haziran 2015 09:02 tsi
AK Parti'den çarpıcı koalisyon raporu! Yeni hükümet oluşumlarında gözlerin çevrildiği AK Parti’de, CHP ve MHP’li koalisyon seçeneklerinin artı ve eksileri değerlendirildi.

AK Parti’de, CHP ve MHP’li olası koalisyon seçenekleri, artıları ve eksileriyle ayrıntılı olarak raporlaştırıldı.

AK Parti’nin koalisyon bilançosunda “disiplin-güven” dengesi en kritik konu olarak öne çıkarken, CHP ile ortaklık için, “Güven verir, ancak disiplin sorun olur”, MHP ile ortaklık için de, “Disiplin olur ancak güven sıkıntısı yaşanabilir” değerlendirmeleri öne çıktı.

CHP İLE ARTILAR VE EKSİLER

CHP’li koalisyona ilişkin 7 sayfalık raporda, bu partiyle ortaklığın artıları, “Çok daha geniş bir taban üzerine oturacak böyle bir ortaklık, Türkiye’nin dışarıdaki imajına pozitif katkı sağlar. Basın özgürlüğü ve insan hakları ihlalleri konusundaki eleştiriler yumuşar, Çözüm Süreci devam eder. Alevilerin daha pozitif bir alana geçişlerine yardımcı olur. HSYK gibi bazı temel konularda anayasa değişikliğine gidilebilir. Başta Kıbrıs, Irak, Suriye ve AB ile ilişkiler, dış politikadaki sorunlu alanlarda Türkiye yeni bir açılım yapabilir. CHP’nin cemaat konusundaki net tavrı bu mücadelenin sürdürülmesine yardımcı olur” diye sıralandı.

Bu ortaklığın en önemli eksisi olarak ise CHP içinden çıkacak seslerin yaratabileceği disiplinsizlik gösterildi.

MHP İLE ARTILAR VE EKSİLER

MHP’li koalisyona ilişkin raporda ise bu partiyle ortaklığın en önemli artısı olarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kişiliğinden de kaynaklanan “disiplin” konusu öne çıktı.

“Bir hükümetin verimli çalışması açısından en önemli unsur olan disiplin, MHP ile ortaklıkta daha güçlü tesis edilebilir” değerlendirmesi yapıldı. Bu ortaklığın eksileri ise şöyle sıralandı: “Türkiye’nin uluslararası imajı daha da negatif bir hale gelebilir. MHP seçim dönemindeki söylemini hükümete de taşırsa Çözüm Süreci sona erer. Kamu güvenliğinin sağlanması yönünde etkin önlemler alınmasında hükümetin eli rahatlar. Ancak bütün bunlar HDP’ye kayan oylarımızın dönüşünü daha da zorlaştırır. Ayrıca, her iki partinin tabanındaki benzerlikler dikkate alındığında, gidiş-gelişlere yol açabilir. Çözüm Süreci ekseninde yaşanabilecek olumsuzluklarda milliyetçi tabanımızın ortağımıza kayma tehlikesi ortaya çıkabilir.”

Hürriyet




Bu haber 1,018 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,958 µs