En Sıcak Konular

Asıl hedef Türkiye

26 Haziran 2015 08:39 tsi
Asıl hedef Türkiye Tel Abyad’ı PYD’ye bırakan IŞİD’in 50 kişiyle Kobani’ye saldırması Türkiye karşıtı operasyona dönüştü.

Türkiye’yi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalışan PKK, HDP ve BBC, IŞİD’li teröristlerin Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye gittiği yalanını yaydı. Böylelikle “Terörist Türkiye” kampanyası başladı. DTK ve Kandil ise halka, ‘sokağa çıkın’ çağrısı yaptı.

IŞİD, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani kentine intihar saldırıları düzenlendi. IŞİD'in elindeki Cerablus'tan yaklaşık 7 araçla Kobani'ye gelen IŞİD militanları kentte iki kez bombalı araçla saldırı düzenledi. Bombalı saldırılarda en az 40 kişi öldü. IŞİD militanları Kobani'ye gidebilmek için yaklaşık 200 kilometre yol kat etti. YPG'ye ait kontrol noktalarında “Burkan El Fırat militanları olduğunu" söyleyen teröristler, sorunsuz bir şekilde kontrol noktalarını geçmeyi başardı.

ASIL HEDEF TÜRKİYE

IŞİD'in Kobani'ye saldırmasının ardından Türkiye'yi teröre destek veren ülke gibi göstermek isteyen odaklar harekete geçirildi. HDP, DBP, Reuters ve BBC'nin başını çektiği provokatörler, IŞİD militanlarının şehre Suruç'taki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı kullanarak geçtiğini ileri sürdü. Gerçeği Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklama ortaya çıkardı. Teröristlerin Kobani'ye Cerablus'tan geldiğini açıklayan valilik kamera görüntüleriyle de bunu doğruladı.

AYNI SAHADA FARKLI AKTÖRLER

Türkiye daha önce MİT'in Suriye'deki Türkmenlere gönderilen yardım TIR'ları bahanesiyle “teröre destek veren ülke" gibi gösterilmek istenmişti. Paralel yapıya mensup hakim, savcı ve jandarma personeli tarafından gerçekleştirilen bu operasyon şebekenin devletten tasfiye edilmesiyle başarıya ulaşmamıştı. Şimdi aynı senaryo PKK-IŞİD ortaklığıyla tekrar sahneye konulmak isteniyor.

'Uyuyan hücre' ile vurdular

Kobani'de, PYD güçlerini hedef alan IŞİD'in saldırısına, ilçede uzun süredir beklemede olan ve “uyuyan hücreler" olarak tabir edilen özel gruplar katıldı. Bu gruplara Cerablus'tan Kobani'ye sızan miltinalar yardım etti. Örgüt böylelikle PYD tarafından karargah olarak kullanılan ve “4'lü güvenlik kuşağı" olarak adlandırılan bitişik binalar ele geçirildi.

Sokak çağrısı

Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Selma Irmak IŞİD saldırısı sonrası halka eylem çağrısı yaptı. HDP'nin Suriye versiyonu DBP yöneticisi Ali Şimşek ise sivillere “Sınıra gidin, canlı kalkan olun" mesajı yayınladı. Benzeri bir açıklama da Burkan El Fırat komutanı Hakki Kobani yaptı. Tüm bu açıklamalar ise BBC internet sayfasında dakika dakika yayınlandı.

Örtülü destek

Adana-Mersin ve Diyarbakır saldırılarından sonra üçüncü halkanın IŞİD'in Kobani saldırısıyla tamamlanmaya çalışıldığını belirten güvenlik kaynaklarına göre, IŞİD'in 50 kişiyle Kobani'ye saldırı yapması akıllıca değil. Tel Abyad'ın düşmemesi için güç harcamayan IŞİD'in, zaten kaybettiği Kobani'ye böyle bir saldırı yapması mantık dışı. IŞİD ile YPG arasında üzeri örtülü bir ortaklık var.

YPG kıyafetiyle saldırı

Suriye Devrim Koordinasyonu, IŞİD'in PYD üniforması ile ilçeye sızdığını açıkladı. Terör örgütü YPG de benzer açıklama yaptı.

Örgüt sözcüsü IŞİD'in Kobani'ye kentin güneybatısından girdiğini açıklarken, “YPG üniforması giymiş bir grup IŞİD üyesi muhaliflerin bayrağını çektikleri 5 araçla Kobani'ye girdi. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında bir bombalı aracı patlattılar" dedi.

Yeni Şafak



Bu haber 1,124 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,543 µs