En Sıcak Konular

'DAEŞ Kobani'ye batı ve güneyden sızdı'

25 Haziran 2015 20:56 tsi
YPG Sözcüsü Halil, saldırganların Türkiye'den girdiğine dair bir suçlamaları olmadığı, DAEŞ militanlarının ilçeye batı ve güneyden sızdıklarını ifade etti.

Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye'ye sınır Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde terör örgütü DAEŞ militanlarının düzenlediği saldırıya ilişkin, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri'nden (YPG) açıklama geldi. YPG Sözcüsü Redur Halil, saldırganların Türkiye'den girdiğine dair bir suçlamaları olmadığı, DAEŞ militanlarının ilçeye batı ve güneyden sızdıklarını ifade etti.

AA muhabirinin sorularını yazılı yanıtlayan Halil, DAEŞ militanlarının Kobani'ye Türkiye üzerinden girdiklerine dair iddiaları değerlendirdi.

Halil, "Bizim Türkiye'ye resmi olarak bir suçlamamız olmadı. DAEŞ militanları kente batı ve güneyden girdi'' ifadelerini kullandı.  

Saldırının yapılış şekli hakkında ayrıntılar veren Halil, '' DAEŞ militanları şehre girdikten sonra bomba yüklü araç patlattılar. SonraYPG güçleriyle çatışma başladı. Saldıran DAEŞ militanlarının bir kısmı öldürüldü ve 3 militan kaçtı. Diğer bir grup militan ise şu an kuşatılmış durumda'' dedi.  

Şanlıurfa Valiliği, sabaha karşı Kobani ilçe merkezi ve Şanlıurfa'nın Mürşitpınar sınır kapısına yakın noktalarda gerçekleşen saldırı konusunda yaptığı açıklamada, DAEŞ militanlarının ilçenin batısında örgütün kontrolündeki Cerablus bölgesinden sızdığını açıklamıştı.

AA'nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre de Kobani'de PKK'nın Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçlerini hedef alan DAEŞ'in saldırısına, ilçede örgütün uzun süredir beklemede olan ve "uyuyan hücreler" olarak tabir edilen özel grupları da katıldı.  

İlçe merkezine düzenlenen baskında, PYD  tarafından karargah olarak kullanılan ve "4'lü güvenlik kuşağı" olarak adlandırılan bitişik binalar terör örgütü DAEŞ'in eline geçmişti.

18 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı saldırının ardından, çatışmalar ağırlıkla ilçe merkezinde devam ediyor.  

Yaralıların birçoğu Türkiye'de tedavi altında.

AA



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,444 µs