En Sıcak Konular

Trabzonspor'da 5 yönetim kurulu üyesi istifa etti

25 Haziran 2015 17:00 tsi
Trabzonspor'un TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören'e destek vermesini protesto eden 5 yönetim kurulu üyesi istifa etti. İstifaların sürmesi bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul Toplantısı, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nda tam anlamıyla deprem etkisi yarattı. Bordo mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, TFF seçiminde Haluk Ulusoy yerine Yıldırım Demirören'e destek vermesi beş yöneticinin istifasıyla sonuçlandı.
 
Trabzonspor Yönetim Kurulu üyelerinden Tayfun Kahyaoğlu, Ömer Demir, Köksal Sadıklar, Erol İbrahimağaoğlu ve Ahmet Emre Turhan, istifa etti. İstifaların sürebileceği belirtildi.
 
SADIKLAR: DEMİRÖREN'E OY VERECEĞİME ELİMİ KIRARIM
 
Köksal Sadıklar (üstte), istifasının tamamen TFF seçimiyle ilgili olduğunu belirterek, "Seçimde yönetimdeki bazı arkadaşlarımla fikir ayrılığına düştüm. Daha önce 'Demirören'le aynı yerde birlikte olmam, onu destekleyeceğime elimi kırarım' diye beyanatım var. Ankara'dan Trabzon'a yönetici olarak dönmeyeceğimin sözünü vermiştim. Bu beyanatlarımın arkasında duruyorum ve görevimden istifa ediyorum" dedi.
"Demirören'i desteklemek intihar etmekti" diyen Sadıklar, "Bizim arkadaşlarımız intiharı seçti. Onları bu yolda geri çeviremedik" ifadesini kullandı.
 
TURAN: HER ŞEY TRABZONSPOR İÇİN
 
Ahmet Emre Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şeref ve namusumla başladığım bu kutsal görevi hiçbir baskı ve etki altında kalmayarak büyük Trabzonspor'un çıkar ve menfaatleri doğrultusunda iyi ve kötü gerçekleştirmeye çalıştım. Şu an için resmi olmasa da bugün itibariyle istifa etmiş durumdayım. Başlarken de böyleydi, bugün için de böyle. Her şey büyük Trabzonspor için" ifadesini kullandı.
 
ASLAN: ERKEN SEÇİME ZORLAYACAĞIM
 
Bu arada Yıldırım Demirören için verdiği imzayı TFF kongresinde geri alan ve Haluk Ulusoy'u destekleyen Başkan Yardımcısı Yakup Aslan ise (üstte), "İstifa etmeyeceğim, erken seçime zorlayacağım. Haluk Ulusoy'a destek verdik. Ama dinletemedik sözümüzü. Ben istifa etmedim, her şey daha taze. Ben kalıp erken seçime zorlayacağım" dedi.
 
HUKUK KURULU DA İSYAN ETTİ
 
Trabzonspor'un 2010-2011 şampiyonluğunun alınması için mücadele veren hukuk kurulu üyeleri de TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören'in desteklenmesine isyan etti. Hukuk Kurulu üyesi Atilla Dilaver, "4 yıllık emek ve strateji çöktü. Trabzonspor, UEFA'ya şikayet ettiği, FIFA ve CAS'a şikayet etmeye hazırlandığı Demirören ile uzlaştı. Taraftar uzlaşırsa dava düşer. Trabzonspor yönetimi adalet mücadelemizi bitirdi. Adalet adına, temiz futbol adına, Trabzonspor adına kara bir gün. Nasıl ki, şike lekesini Fenerbahçe kıyamete kadar taşıyacak, Trabzonspor da bu kara lekeyi kıyamete kadar taşıyacak" ifadelerini kullandı.
 
10 YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ, 2 İSTİFA DAHA OLURSA KONGRE YAPILACAK
 
Trabzonspor'da 26 Mayıs 2013'te göreve gelen İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminden şimdiye kadar İrfan Coşkun, Osman İlyas, Yaşar Aşçıoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Muhammet Kara, Uğur Bozoğlu, Çetin Kansız ve Murat Türköz olmak üzere 8 yönetici istifa etmişti. Ahmet Emre Turan ve Köksal Sadıklar'ın istifasıyla bu sayı 10'a yükselmiş oldu.
 
Trabzonspor'da iki yönetici daha istifa ederse, yönetim kurulu sayısı 7'ye düşecek ve kulüp olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kalacak.

(AJANSLAR)
 

Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,034 µs