En Sıcak Konular

Yıldırım Demirören yeniden TFF Başkanı oldu

25 Haziran 2015 14:30 tsi
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 42. başkanı yeniden Yıldırım Demirören oldu.

Adaylık listelerinin ıslak imzalarını inceleyen Divan Başkanlığı, 26 mükerrer imzanın olduğunu açıklarken, Yıldırım Demirören'in 214 imzasının, Haluk Ulusoy'un ise 39 imzasının bulunduğunu bildirdi. Bu sonuçla yeterli imzaya ulaşamayan Haluk Ulusoy'un seçime girmesi mümkün olmadı. Böylelikle genel kurula tek aday olarak girmesi kesinleşen Yıldırım Demirören'in yeniden başkanlığı da sandıklar açılmadan gerçekleşmiş oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı.  Ankara Marriott Oteli'nde yapılan Genel Kurulda, toplantı çoğunluğunun tutanakla tespitinin ardından, Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığı'na Mehmet Baykan seçilirken, gerekli imzaları toplayarak Başkan adaylığı müracaatını yapan Yıldırım Demirören'in 214 imza ile adaylığı kabul edildi. 65 imza topladığı açıklanan ancak mükerrer imzalar nedeniyle 39 imzaya düşen Haluk Ulusoy'un ise aday adaylığının kabul edilmediği açıklandı.

HALUK ULUSOY'A ADAYLIK ŞOKU

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak giriyor. Haluk Ulusoy'un 60 oya ulaşamadığı açıklandı.

Adaylık listelerinin ıslak imzalarını inceleyen Divan Başkanlığı, 26 mükerrer imzanın olduğunu açıklarken, Yıldırım Demirören'in 214 imzasının, Haluk Ulusoy'un ise 39 imzasının bulunduğunu bildirdi. Bu sonuçla yeterli imzaya ulaşamayan Haluk Ulusoy'un seçime girmesi mümkün olmadı. Böylelikle genel kurula tek aday olarak girmesi kesinleşen Yıldırım Demirören'in yeniden başkanlığı da sandıklar açılmadan gerçekleşmiş oldu.

"EMSAL" KARARI SONRASINDA İPTAL

TFF ana statüsünde mükerrer imzalar ile ilgili açıklık olmasından dolayı Genel Kurul Başkanlık Divanı Başkanı Mehmet Baykan, Anayasa Mahkemesi'nin "emsal" kararına başvuruldu. Mahkeme kararı kapsamında, 26 mükerrer imza iptal edildi.

Buna göre;

Yıldırım Demirören: 214 imza sayısı

Haluk Ulusoy: 39 imza sayısı

Mükerer imza: 26 imza sayısı

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN LİSTESİNDE SÜRPRİZ İSİMLER VAR

Bu arada TFF Olağan Seçimli Genel Kurul'a tek aday olarak giren Yıldırım Demirören'in listesi de belli oldu. Demirören'in listesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek, Demirören'in yönetim kurulu listesine girdi.

Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu yapısında da değişikliğe gidip, 2 olan Başkanvekili sayısını 4'e çıkarırken, liste ise şöyle oluştu:

Başkanvekilleri: Hüsnü Güreli, Servet Yardımcı, Ali Dürüst, Nihat Özdemir.

Yönetim kurulu: Erhan Kamışlı, Kaan Terzioğlu, Mustafa Çağlar, Ahmet Gökçek, Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Arif Koşar, İbrahim Usta, Yaşar Aşçıoğlu.

DEMİRÖREN TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Federasyonun kurullarına ve yılda 90 bin maçın oynanmasına yardımcı olan profesyonellere, Merkez Hakem Kurulu’na teşekkür ediyorum." dedi.

TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu Marriot Otel’de gerçekleştiriliyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, seçime tek aday olarak gireceğinin açıklanmasının ardından bir konuşma yaptı. Yönetim kuruluna teşekkür eden Demirören, şunları söyledi:

"Riva’daki araziyi 15 senede bir futbol alanına dönüştürürken verdiğiniz emek için, Türk futboluna bir gelecek armağan ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Federasyonun kurullarına ve yılda 90 bin maçın oynanmasına yardımcı olan profesyonellere, Merkez Hakem Kurulu’na teşekkür ediyorum."

(AJANSLAR)

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,265 µs