En Sıcak Konular

Görmez'den provokasyon uyarısı

25 Haziran 2015 13:01 tsi
Görmez'den provokasyon uyarısı
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslam karşıtı karikatürlerin yayınlanması üzerine Müslümanlara "Ramazanın huzurunu böyle bir provokasyonun bozmasına izin vermeyin" diye seslendi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam karşıtı karikatürlerin televizyonda yayınlanması üzerine, Avrupa'da yaşayan Müslümanlara "Ramazanın huzurunu böyle bir provokasyonun bozmasına izin vermeyin. Hazreti Peygamber bir güneştir. O güneşe üfürerek herhangi bir kimse söndüremez" diye seslendi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, basın mensuplarının sorusu üzerine, Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'in televizyonda yayınladığı İslam karşıtı karikatürleri eleştirdi.
 
Batıdaki bütün devlet adamları ve siyaset adamlarına seslenen Görmez, "İslamofobik nefretin ortadan kalkması için daha yoğun çalışmalara ihtiyaç var. İslamofobik nefret bir ırkçılık gibi suç sayılmalı" dedi.
 
Asıl çağrısının Avrupa'da yaşayan Müslümanlara olduğunu dile getiren Görmez, şöyle konuştu:
 
"Bunun bir provokasyon olduğunu dikkate alarak, ramazanın huzurunu bozmalarına asla izin vermemeliyiz. Daha önce de Danimarka'da, Fransa'da, dünyanın muhtelif yerlerinde oldu ve İslam dünyasında çok üzücü hadiseler yaşandı. Öyle anlaşılıyor ki bunu gören bazı kötü niyetliler, Müslümanların barış ayı ramazanı bozmak için böyle bir plan içindeler. Hiç ciddiye almadan, ramazanın huzurunu böyle bir provokasyonun bozmasına izin vermeyin. Çünkü Hazreti Peygamber bir güneştir. O güneşe üfürerek herhangi bir kimse söndüremez. Bunu herkes biliyor. Müslümanlar bunu böyle bilmeli. Asla böyle bir provokasyona gelmemeleri gerektiğini Avrupa'da yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimize ifade etmek isterim."

aa


Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,532 µs