En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti ile koalisyona cevap

25 Haziran 2015 09:30 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti ile koalisyona cevap CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "AK Parti-CHP koalisyonu mümkün mü” sorusuna ne cevap verdi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "AK Parti-CHP koalisyonu mümkün mü” sorusuna “Şahsen zayıf ihtimal görüyorum” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının ardından Baykal’ın adaylığıyla ilgili soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “Baykal’ın adaylığının bir CHP-AK Parti koalisyonunun ilk işaretleri olduğu yönünde kanaat ve iddialar var” sözüne şu yanıtı verdi:

“Bu konunun koalisyon ile yakından uzaktan alakası yok. Milletvekillerinin tercihiyle ilgili bir durum söz konusu. Her partiden destek alacağına inanıyoruz. Bu konunun koalisyon pazarlığının parçası olarak görülmesi doğru değil. Şahsen de söylüyorum böyle de görülmemeli.”

ZAYIF İHTİMAL OLARAK GÖRÜYORUM

Kılıçdaroğlu, Baykal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi konusunda kendisine telefon ederek izin almak için aradığı ve arama kayıtlarını kendisinin önüne koyduğu yönündeki haberler için de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tamamen asparagas. En azından bunun böyle olmadığına 130 milletvekili de tanıklık etti. Benim Sayın Baykal ile yaptığım ikili görüşmede de bu konu hiçbir şekilde geçmedi.” Kılıçdaroğlu, “Peki bu adaylıktan bağımsız olarak bir AKP-CHP koalisyonu mümkün mü” sorusuna ise “Şahsen zayıf ihtimal görüyorum” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, “Baykal’ın adaylığı sonrası da mı durum aynı” sorusunu da, “Evet, çünkü koalisyon farklı, bu farklı” diye yanıtladı.

BAYKAL'IN O KONULAR DA TEMASI OLMAMIŞ

Kılıçdaroğlu, Baykal’ın Erdoğan ile yaptığı görüşmede Meclis Başkanlığı ve koalisyonun konuşulup konuşulmadığı konusunda ise “AKP ile de Cumhurbaşkanı ile de bu konularda teması olmamış, konuşmamış” dedi.

Hürriyet



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,944 µs