En Sıcak Konular

AK Parti'ye 1 oy çıkan köyde PKK'dan ölüm tehdidi

25 Haziran 2015 09:27 tsi
Mardin'in Örencik Köyü'nde 142 oy alan HDP'liler AK Parti'ye giden 1 oyun faturasını köyün imamına kesti. İmam köyü terketmek zorunda kaldı.

7 Haziran seçimlerinden sonra PKK'nın vatandaşlara baskısı, seçim öncesinde olduğu gibi devam ediyor. Seçimlerden önce köy köy toplantı yaparak HDP'ye oy toplayan terör örgütü mensupları, seçim sonrasında da sandıktan farklı partiye çıkan oyların faturasını kesiyor. Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Örencik köyünde de HDP harici 2 partiye oy çıkınca terör yanlıları hareke geçti.

Farklı partiye oy vereceğini tahmin ettikleri köyün imamına baskı yapmaya başladılar. Baskılara dayanamayan imam Halil Özdemir, köyü terk etmek zorunda kaldı.

YALNIZ HDP'YE ÇIKACAK!

 3 yıldır aynı köyde imamlık yapan Özdemir, seçim öncesinde de baskı yapıldığını belirtti. Özdemir, “Özgürce bir seçim yapılamadı. PKK yanlıları, 'Köyden HDP dışında muhalif oy çıkmayacak, oylar sadece HDP'ye çıkacak' diyorlardı. Seçim sonucunda köyden bir oy HÜDAPAR'a bir oy ise AK Parti'ye çıktı. Köyde dedikodu yaymaya başladılar. Hatta küçük çocuklarımızı gördüklerinde 'Bunlar HÜDAPAR'lıdır, AK Parti'lidir' diyorlardı. Kim bu oyları vermişse belli etmek istiyorlardı" ifadelerini kullandı. PKK zihniyeti yüzünden zaten İslami hizmetleri yapamadığını ifade eden Özdemir, seçimlerden sonra da can güvenliği olmadığı için göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

ÇOCUKLARIM TACİZ EDİLDİ

 Özdemir, “Benim siyasetle alakam yoktu. Mesuliyetim gereği sadece İslami hizmetleri yapmak istiyordum. Seçimde iki muhalif oy da çıkınca baktım HDP'li köylüler huzursuzluk veriyor, can güvenliğim de yoktu, çocuklarım da taciz edilince köyden göç etmek zorunda kaldım" dedi.

KOBANİ'DEN SONRA ARTTI

 6-8 Ekim 2014 arasında 50'yi aşkın vatandaşın ölümüyle sonuçlanan Kobani provokasyonu sonrası Doğu ve Güneydoğu'da örgüt sempatizanlarının özellikle devlet görevlilerine artan baskıları dikkat çekiyor. Örgüt 'mobbing'ine maruz kalan çok sayıda memurun tayin istediği öğrenildi.

Adı IŞİD'ciye çıktı

 Oy baskısından bunalarak ilçeye taşınmak zorunda kalan imam Halil Özdemir, köyde görev yaparken başka bir cami imamının öğrencilerine ders vermek üzere bir haftalığına köyden ayrıldığını dile getirdi. Özdemir, Örencik'teki PKK'lıların bu sırada 'kendisinin IŞİD'lilere eğitim verdiği' dedikodusunu yaydığını ifade ederek şunları söyledi: “Kızıltepe Yeni Buğday Pazarı Camii imamı, sınavları vardı diye orada bulunan öğrencilere bir haftalığına ders vermemi istedi. Ben de gidip oradaki medrese öğrencilerine ders verdim. HDP'li bazı köylüler 'Seydamız IŞİD'e ders veriyor' dedikodusunu yaymaya başladılar. Köye döndüğümde onlara, bizim IŞİD ile bir bağlantımız olmadığını anlatmaya uğraştım."

Her yerde baskı var

 Bölgede HDP'ye oy vermeyenlere yönelik baskının kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Gazeteci ve AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya, PKK'nın imamlara yönelik tehditlerinin yeni olmadığını ifade etti. Kızılkaya, “Hakkari'de üç sene önce Fethullahçı bir imam PKK tarafından öldürüldü. Sonra da Fethullahçılarla ittifak yaptılar seçimlerde" dedi. AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise “Çoğu ilçede, AK Parti'ye çıkan 4-5 oyun hesabı soruluyor. Kızıltepe'de özellikle ortalama 70 sandıkta AK Parti bu yüzden sıfır çekti. Bir oyun bile hesabı soruluyor. Bu sadece Kızıltepe için değil, hemen hemen bu mekanizmayı kurdukları her yerde aynı durum sözkonusu. Buralarda adil bir seçim olduğunu söyleyemeyiz" diye konuştu.

Yeni Şafak

Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,317 µs