En Sıcak Konular

Bakanlar Kurulu genişliyor mu?

25 Haziran 2015 08:17 tsi
Bakanlar Kurulu genişliyor mu? Bakanlık sayısının 30'a çıkartılması gündemde. Buna göre dört bakanlık bölünüyor, muhalefetin talepleri ise değerlendiriliyor.

Geçen pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının önemli gündem maddelerinden biri koalisyon olasılıkları oldu. Bu sırada bakanlık dağılımı ile ilgili yaşanabilecek sorunlar gündeme geldi. Koalisyon yapılacak partinin istediği bakanlık sayısının yüksek olması halinde bazı bakanlıkların ikiye bölünerek bunun aşılabileceği konuşuldu. Şu anda başbakan ile birlikte 26 olan Bakanlar Kurulu'ndaki sayının bu yöntemle 30'a tamamlanabileceği üzerinde duruldu. Bakanlar Kurulu'nda hangi bakanlıkların ayrılabileceği de ele alındı. İlk etapta Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevre Bakanlığı ve Şehircilik Bakanlığı; Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Orman Bakanlığı ve Su İşleri Bakanlığı olarak ikiye ayrılabileceği belirtildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın da önümüzdeki dönemde bölünmesinin düşünülebileceğine dikkat çekildi. Geçmiş koalisyon hükümetlerinde bakanlıkların bölünmesi ile ilgili neler yapıldığına da bakıldı.

VAATLER DE MASADA

AK Parti, CHP ve MHP'nin vaatlerini de mercek altına aldı. AK Parti'de iki partinin seçim bildirgeleri inceleniyor. Bu partilerden hangisi ile hükümet kurulursa vaatlerinden hangilerinin hayata geçirilebileceğine, ekonomiye zarar vermeden nelerin yapılabileceğine bakılacak. Hükümet programında bunlara da yer verilecek.

Sabah

Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs