En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı yemeğin maliyetini açıkladı

24 Haziran 2015 22:15 tsi
Cumhurbaşkanı yemeğin maliyetini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlar ile yapılan iftar sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete verilen iftar yemeğinin maliyetinin 3 bin 390 lira olduğunu söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Elazığ, Mardin, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Kars, Van ve Ankara'da görev yapan 350 muhtar ile iftar yemeğinde bir araya geldi.
 
Yemeğin ardından konuşan Erdoğan, Pazartesi günü Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberinde eski Diyanet İşleri başkanlarının da bulunduğu bir grup alimi iftar sofrasında ağırladığını anımsatarak, bu iftiradan yansıyan bir fotoğraf karesi üzerinden "çok alçakça, ahlaksızca, tamamen yalana ve iftiraya dayalı" bir kampanya başlatıldığını söyledi.
 
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bir oda başkanı veya mensubunun iftarda kullanılan servis malzemelerinin, masanın ki o masa şu anda benim oturduğum masadır, etrafında muhtar kardeşlerim oturuyor, sandalyenin, masa örtüsünün, çiçeklerin, vazoların, yemeğin toplam maliyetinin 1 milyon liranın üzerinde olduğunu ifade etti. Eski rakamla bu ne demek? 1 trilyon. Kalem kalem verilen bu rakamların tamamı da yalandır, yanlıştır, tüm iddialar iftiradan ibarettir. Sizin şahsınızda bu akşam ekranları başında bizi izleyen tüm vatandaşlarıma sesleniyorum, hicap duyuyorum, anlatmak durumundayım. Hepsinin faturaları elimizde. Maliyeti 240 bin lira olarak ifade edilen yemek masası varya bu Siteler'deki bir ustamız tarafından 4 bin 600 lira artı KDV'dir yani 5 bin lira maliyeti var ama 240 bin lira diye ifade ediyorlar, 5 bin lira nerede, 240 bin lira nerede? Bu bir portatif tabla, suntadan yapılan, altındaki masalar, demir profiller bunlar geçtiğimiz günlerde rahmetli olan Sayın Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır. 4 bin 35 lira olduğu iddia edilen şu sandalyeler Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır, böyle bir maliyet yoktur. Buranın eski demirbaşında olan sandalyelerdir. Masa üzeri ve çevresinde bulunan 32 bin lira maliyeti olduğu iddia edilen dekorlar da yine bir önceki dönemden kalmadır, böyle bir maliyet söz konusu değildir. Yemekte kullanılan çatal, bıçak gibi servis malzemeleri yine rahmetli Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminden kalmadır."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddialara konu olan iftar yemeğinde, refakatçilerle birlikte misafirler için 110 kişilik iftar yemeği hazırlandığını, ikram edilen yemeğin tüm malzemelerinin külliyenin mutfağından temin edildiğini, yemeklerin de yine külliyenin aşçılarınca pişirildiği, servisin, sofra düzenlemesinin, süslemelerinin külliyenin garson ve personelince yapıldığını söyledi.
 
Erdoğan, "Yemeğin ve masanın hazırlanmasının maliyeti 3 bin 390 liradır. Kişi başı yemek maliyeti de 30 liradır. Gerçek maliyeti bu olan bir iftar yemeği milyon liralık rakamlarla kamuoyunun gündemine getirilmeye çalışıldı. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz, onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamıyla hukuk önünde hesabını verecekler. Ben burada konuşayım, burada kalsın yok, hesaplaşacağız" dedi.
 
İftar sofrasına ilişkin haberleri yapan medya gruplarının ne olduğunu, bunların niyetlerinin ne olduğunu çok iyi bildiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların nasıl bir yaşam içinde olduklarını çok iyi biliyoruz, bunun hesabını verecekler. Şunu özellikle vurgulamak isterim; benim döneminde Cumhurbaşkanlığına alınan tabak, çatal, bıçak türü hiçbir malzeme yoktur, ihtiyacımız olduğu zaman tabi alacağız ama şu anda böyle bir alım yapılmamıştır. Cumhurbaşkanlığını hangi malzemelerle devralmışsak onlarla devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar sofrasının maliyetine ilişkin bilgiler verdiği sırada, salonda bulunan ekranlardan iddialara konu yemek masasının hazırlanışı gösterildi.
 
"Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur"
 
Cumhurbaşkanlığı makamının miletin en üst düzey temsil makamı olduğunu belirten Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur. Cumhurbaşkanının meşruiyetine saldıran milletin iradesine saldırmış olur. Cumhurbaşkanına saygısızlık yapan millete saygısızlık yapmış olur." şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, şöyle devam etti: "Seçim sonuçlarına bakıp, 'Türkiye sıkıntıya düştü' diye adeta sevinç çığlıkları atanları hep birlikte takip ediyoruz. Kendi çıkarlarını, ülkenin çıkarlarının önüne koyanların yüzlerindeki memnuniyet ifadesinin gayet iyi farkındayız. İnşallah ya en kısa sürede yeni hükümeti kurarak ya da seçimleri yenileyerek, bu heves sahiplerini bir kez daha hüsrana hep birlikte uğratacağız."
 
"Hükümet meselesi bir an önce çözülmeli"
 
"Mevcut Meclis yapısı içinde, en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ediyorum" diyen Erdoğan, "Bu konuda tüm siyasi partilerimize, onların genel başkanlarına büyük görev düşüyor. Türkiye'nin, geçmişini tartışan değil, geleceğini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. 1990'lı yıllarda şahit olduğumuz koalisyon tecrübelerinin ülkemize yaşattığı sıkıntıları tekrarlatmaya kimsenin hakkı yok." ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olarak, ben milletimin arzusu doğrultusunda hareket etmeye, ön açıcı, teşvik edici olmaya gayret ediyorum. İçeride ve dışarıda yaşamakta olduğumuz kritik dönem, hükümet meselesinin bir an önce çözülmesini zorunlu kılıyor. Siyasi partilerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevki yine milletimizdir." diye konuştu.

aa


Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,187 µs