En Sıcak Konular

'Aktivistlerle sonuna kadar beraberim'

24 Haziran 2015 20:07 tsi
Eski Tunus Cumhurbaşkanı Marzuki, Gazze'ye doğru yola çıkacak 3. Özgürlük Filosu'nda yer alacağını doğrulayarak, "Aktivistlerle sonuna kadar beraberim, vazgeçmeyeceğim" dedi.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmaya yönelik 3. Özgürlük Filosu'yla Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanan Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
 
Gazze'nin maruz kaldığı ablukanın Suriye ve Libya gibi sorunlar arasında unutulduğunu ifade eden el-Marzuki, "Özgürlük Filosu projesi başarıya ulaşmalı. Gazze’deki 2 milyondan fazla kişinin temel insan haklarından mahrum bırakılmasını kabul edemiyorum" diye konuştu.
 
İsrail tarafından yapılan açıklamalarda filonun Gazze'ye ulaşmasının engelleneceğinin söylendiğine dikkati çeken el-Marzuki, yine de "bir şeyler yapma" ihtiyacı duyduklarını vurguladı.
 
"Biz barışçıl protestocularız. Silah filan taşıyor değiliz. Gazze’deki hasta çocuklara ilaç götürüyoruz” diyen el-Marzuki, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"İsteğimiz, bütün dünyanın yeniden Gazze’deki durumu konuşmaya başlaması. Bu, durumu bir anda iyileştirmez ama en azından belki bir çözüme ulaşılmasını kolaylaştırır. Bütün savaşlar bitmeli. Umuyorum Özgürlük Filosu Gazze’de kabul edilebilir bir çözüm için temel oluşturabilir."
 
"Hepimiz barış istiyoruz"
 

El-Marzuki, uluslararası toplumu İsrail’e baskı uygulamaya çağırarak "Özellikle de İsrail’in dostları baskı uygulamalı, İsrail’e, 'Hey, artık bir şeyler yapmalısın, eğer barış istiyorsan şu yönde gitmelisin' demeliler" şeklinde konuştu.
 
"Hepimiz barış istiyoruz, dünyanın bu bölgesinde barışı görmek istiyoruz. 70 yıldan uzun süren bir nefret, artık yeter" diyen Marzuki,  "Umarın İsrail’in dostları gereken baskıyı yapar, dünyanın bu bölgesinde hepimizin görmeyi istediği barış da mümkün olur" ifadelerini kullandı.
 
Kendisinin de 3. Özgürlük Filosu'ndaki teknelerden birinde yer alacağını doğrulayan el-Marzuki, "Ben aktivistlerle sonuna kadar beraberim, vazgeçmeyeceğim" dedi.
 
İsrail'in Gazze'ye yaklaşan filoya yönelik muhtemel müdahalesiyle ilgili olarak da el-Marzuki, "İsrail’in ne yapacağını bilmiyorum ama ben ne yapacağım, biz ne yapacağız, onu biliyorum. Biz görevimizi yerine getirmeye çalışacağız" diye konuştu.
 
Şiddete başvurması halinde bunun, İsrail için olumsuz sonuçlara yol açacağını belirten Marzuki, “Çünkü biz savaşçı değiliz, silahımız yok. Bize karşı şiddet kullanmak İsrail'in aleyhine olur” ifadesini kullandı.
 
Öte yandan, 3. Özgürlük Filosu'nun hareket tarihini cuma gününe ertelediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, organizatörler, olumsuz hava koşullarının düzelmesinin beklendiği cuma günü, adı gizli tutulan bir limandan yola çıkmayı planlıyor. Hava koşullarının elverişsiz olması durumunda, bir ertelemenin daha gündeme gelebileceği belirtildi.

aa


Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs