En Sıcak Konular

CHP'de koalisyon için AK Parti öne çıkıyor

24 Haziran 2015 18:37 tsi
TBMM Başkanlığı için Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın adaylığını açıklayan CHP'de, koalisyon ortaklığı tartışmalarında AK Parti ön plana çıkıyor.

TBMM Başkanlığı için Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın adaylığını açıklayan CHP'de, koalisyon ortaklığı tartışmalarında AK Parti ön plana çıkıyor.
 
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, CHP-MHP ve HDP'li seçeneklerin "zor şans" olarak ortaya çıkması, AK Parti-CHP seçeneğini güçlendirdi.
 
"Önceliğimiz yüzde 60 blokundan yana"
 
AA muhabirinin koalisyon tartışmalarına ilişkin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ise parti olarak hiçbir partiye kapılarını kapatmadıklarını belirtti.
 
CHP'nin önceliğinin "yüzde 60'lık bloktan" yana olduğunu vurgulayan Bekaroğlu, "Sayın Bahçeli'nin tutumu, böyle bir koalisyonu imkansız hale getiriyor. Bundan sonra ne kalıyor? Adalet ve Kalkınma Partisi koalisyonları kalıyor" ifadesini kullandı.
 
AK Parti ile koalisyon
 
"İkili temaslar ve yoklamalar" dışında, "Şu koalisyon kuruluyor" denilebilecek bir gelişmenin henüz olmadığını belirten Bekaroğlu, şöyle devam etti:
 
" CHP hiçbir partiye kapılarını kapatmıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi,CHP ile koalisyon yapacaksa iki parti bazı konularda uzlaşacaklar. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin koalisyon için, 'şu konular olursa' diye, kamuoyuna deklare ettiği bir şey yok ama CHP'nin var. İşte bu 14 madde. 1982 Anayasasını değiştirebilecek, hukuk devletiyle ilgili problemleri giderilebilecek, sosyal devletle ilgili seçim vaatlerimizi gerçekleştireceğimiz bir koalisyon içinde yer alırız. Bunlar AKP ile oturulup henüz konuşulmadı. Dolayısıyla şu anda CHP-AKP koalisyonuyla ilgili çok kesin, net söylenecek bir şey yok."
 
"Baykal'ın seçilmesi kurulacak koalisyonu kolaylaştırır"
 
CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu'nun, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı TBMM Başkanlığına adayı olarak gösterdiğine işaret eden Bekaroğlu, Baykal'ın aday gösterilmesinin, herhangi bir koalisyonun sonucu olmadığını söyledi.
 
Bekaroğlu, Baykal'ın TBMM'de başkan seçilmesinin, kurulacak bir koalisyonu kolaylaştırıcı rol üstleneceğini kaydetti.

aa

 

Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,379 µs