En Sıcak Konular

'Müzakelerde yeni bir safhaya girilecek'

24 Haziran 2015 17:30 tsi
'Müzakelerde yeni bir safhaya girilecek' KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs müzakerelerinde bir sonraki liderler görüşmesiyle birlikte yeni bir safhaya girileceğini belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs müzakerelerinde bir sonraki liderler görüşmesiyle birlikte yeni bir safhaya girileceğini belirterek, "müzakerelerde arama tarama safhası tamamlanmıştır. Özlü müzakerelere geçiş safhasına 29 Haziran’daki dördüncü liderler buluşmasıyla başlıyoruz" dedi.

Sözcü Burcu, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son duruma ilişkin Cumhurbaşkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Burcu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın süreçle ilgili hassasiyetlerine işaret ederek, liderler yönetiminde başlayan sürecin lider yönetiminde devam edeceğini, takvim öngörülmemesine rağmen sürecin hızlı ve verimli olmasının öngörüldüğünü vurguladı.

11 Şubat Ortak Mutabakat Belgesi şartı

BM ile azami uyum ve işbirliğinin bir diğer prensipleri olduğuna değinen Burcu, "11 Şubat Ortak Mutabakat Belgesi’nde de var olan her şeyde anlaşmadan hiçbir şeyde anlaşılmış olunmayacaktır” prensibinin geçerliliğinin devam ettiğini kaydetti.

Tarafların ayrıca güven yaratıcı önlemlerle ilgili seçilecek konuların her iki toplumun eşit ve azami bir şekilde yararlanabileceği pratik ve hızlı uygulanabilir olması yönünde prensipleri olduğunu söyleyen Barış Burcu, "Temel esas şudur: Güven yaratıcı önlemler, güven yaratacak. Yeni güven yaratıcı önlem yaratacağız diye, yeni güvensizlikler, yeni yanlış anlamalar, yeni çatışma noktaları yaratmaya gerek yoktur. Sağlıklı bir gidiş için tarafların ayrı ayrı güven yaratıcı önlemler üretmesi yerine birlikte çalışarak, ortak liste üretmeyi öngördüler" ifadelerini kullandı. 

AA



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,371 µs