En Sıcak Konular

AK Parti'de istişareler sürüyor

24 Haziran 2015 12:55 tsi
Kalkınma Bakanı Yılmaz, AK Parti Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin, "Başbakanımız geniş bir şekilde istişarelerde bulunuyor. Henüz belirlenmiş bir isim yok. Belirlendiği zaman hep birlikte göreceğiz. Şu anda istişare süreci devam ediyor" dedi.
 
Çok renkli ve temsil gücü yüksek 25. Dönem TBMM'nin hayırlı olmasını temenni eden Yılmaz, vatandaşın yüzde 95’inin tercihlerinin yansıdığı bir Meclis oluştuğunu söyledi.
 
Bir gazetecinin Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin AK Parti’den çeşitli isimlerin gündeme geldiğini hatırlatması üzerine Yılmaz, "Bu konularda istişarelerimiz devam ediyor. Sayın Başbakanımız biliyorsunuz geniş bir şekilde istişarelerde bulunuyor. Henüz belirlenmiş bir isim yok. Belirlendiği zaman hep birlikte göreceğiz. Şu anda istişare süreci devam ediyor" ifadesini kullandı.
 
"Bütün partilerle görüşmeler gerçekleşecek"
 

Koalisyon senaryolarında AK Parti’de ibrenin kimden yana olduğuna ilişkin bir başka soru üzerine ise  Yılmaz, "AK Parti bütün alternatiflerini açık tutuyor, hiçbir partiye kapısını kapatmıyor en geniş şekilde bu görüşmelerini gerçekleştirecek inşallah. Başbakanımız yine açıkladılar, bütün partilerle görüşmeler gerçekleşecek. Bu görüşmelerin sonucunda netleştiğini göreceğiz. Şimdiden bir şey söylemek için çok erken” dedi.
 
"Herkesin adım atması gerekir"
 

Bazı AK Partili isimlerin "MHP’yi satır aralarında ima ettikleri" belirtilerek, "MHP daha mı yakın görünüyor AK Parti'ye" şeklindeki soruya Yılmaz, şu yanıtı verdi:
 
"Her partiyle ilgili artı-eksi değerlendirmeler yapabilirsiniz, genel anlamda taban bazında hangisi daha yakın, hangisi daha uzak diyebilirsiniz. Belli meseleler bazında işte ekonomidir, Çözüm Süreci, dış politika farklı alanlar bazında yakınlıklardan, uzaklıklardan bahsedebilirsiniz ama bütün bunlar için henüz çok erken. Meclis başkanı seçildikten sonra müzakereler başlayacak, görüşmeler başlayacak o aşamada partilerin tavırları, tutumları da daha somutlaşmış olacak. Dolayısıyla şimdiden değerlendirme yapmayı ben erken buluyorum açıkçası. Sonuçta koalisyon dediğiniz bir uzlaşma süreci. Hangi partinin, hangi konuda, ne adım atacağını şimdiden kestirmek mümkün değil. O ancak görüşmeler başladıktan sonra netleşecek. Partiler oldukları yerde dururlarsa malum uzlaşma olmaz. Herkesin adım atması gerekir. Burada hangi partinin ne kadar esneklik gösterebileceği çeşitli konularda ve genel olarak tavrının ne olacağı ancak görüşmeler başladıktan sonra ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla o aşamayı beklemek durumundayız."
 
Yılmaz, " AK Parti Meclis Başkanlığı seçimindekoalisyon ortaklığı adına bir jest yapabilir mi" sorusu üzerine, "Şu anda koalisyon görüşmeleri başlamış değil. Başkanlık Divanı oluştuktan sonra, başkan seçildikten sonra başlayacak. Dolayısıyla bu aşamada koalisyon pazarlıklarının devreye girmesini ben beklemiyorum doğrusu. Meclis başkanlığı süreci kendi başına bir süreç" diye konuştu.
 
Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Doğu ve Güneydoğu milletvekilleriyle istişarelerde bulunulacağını bildirdi.
 
Parti olarak geniş istişareler yaptıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Sağlıklı politikalar ancak istişarelerle oluşur. En geniş katılımla herkesin fikrinin alınmasıyla oluşur. Bunu da Başbakanımız güçlü bir şekilde gerçekleştiriyor. Ben inanıyorum ki bu görüşmeler hem önümüzdeki koalisyon süreçleri için görüşmeleri için çok sağlıklı bir zemin teşkil edecek hem de geleceğe dönük politikalarımız açısından bize iyi fikirler verecek."

aa


Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs