En Sıcak Konular

Süleyman Şah operasyonunda YPG kılavuzluk mu yaptı?

24 Haziran 2015 11:08 tsi
Süleyman Şah operasyonunda Şehit olan Başçavuş Halit Avcı'nın avukatı Mehmet Akkuş, YPG'nin tanklara kılavuzluk yaptığını iddia etti. Eğer bu iddia doğru ise yer yerinden oynayacak.

TSK, Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Suriye içindeki Süleyman Şah Saygı Karakolu’na 21 Şubat gecesi ‘yıldırım operasyonu’ gerçekleştirmişti. 9 saat süren operasyonla Süleyman Şah’ın naaşı ile karakoldaki 38 askerimiz tahliye edilmişti. 1 askerimiz şehit olmuştu.

Süleyman Şah Operasyonu’nun son davasında dönüş yolunda kaza sonucu şehit düşen Başçavuş Halit Avcı’nın avukatı Mehmet Akkuş reddi hakim talebinde bulundu. Akkuş, “Tanklara kılavuzluk yapan YPG terör unsurlarına ait aracın tank bölüğünün hızını ayarladığını” iddia etti.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Suriye’deki tek Türkiye toprağı olarak anılan Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun yer değiştirme operasyonu geçen 21 Şubat günü yapıldı. Operasyon tamamlandıktan sonra dönüş yolunda bir kaza meydana geldi. Kazada, fotoğraf ve video çekimi yapan Muhabere Başçavuş Halit Avcı hayatını kaybetti. Avcı’nın ölümü ile ilgili soruşturma Diyarbakır’da bulunan 7’nci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından yapıldı. Soruşturmada 2 asker şüpheli olarak yer aldı.

AVUKAT REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDU

Yaşanan kazada şehit olan Halit Avcı’nın ailesinin avukatı Mehmet Erkan Akkuş, 17 Haziran’da Diyarbakır’da görülen davaya ilişkin reddi-hakim talebinde bulundu. Akkuş şunları kaydetti: “Tanık ifadelerinden, personel bilgilendirme yapılmadığı, tank içine binen telsizli Türkçe bilmeyen şahsın kim olduğunun bölük komutanına dahi söylenmediği, tanklara kılavuzluk yapan YPG terör unsurlarına ait aracın tank bölüğünün hızını ayarladığı anlaşılmıştır. Bu görevlendirme emrini veren, planı hazırlayan ve uygulayan kişilerin rütbe ve mevkisi gereği görevli mahkeme Genelkurmay Askeri Mahkemesi‘dir.”

TANK ŞOFÖRÜ ER: TELSİZDEN YPG ANONSU YAPILDI

17 Haziran’daki duruşmada Şah Fırat Operasyonu’nda PKK’nın Suriye kolu PYD’nin askeri kolu YPG’yle ilgili tankın şoförü Piyade Er M.B.’nin avukat Mehmet Akkuş’u doğruladı. Er M.B. şunları kaydetti: “Halit başçavuşun kendi isteğiyle mi yoksa Ali binbaşının emri üzerine mi çekim yapıp yapmadığını bilmiyorum. Karşı taraftan sivil araçlar gelmiyordu. Ben geldiklerini görmedim. Sadece bir uzman çavuş, telsizden PYD’ye ait doçka yüklü bir aracın geldiğini anons etmişti.


ÇİFTE YALANLAMA GELMİŞTİ

Genelkurmay Karargahı’nda 21 Şubat gecesi Şah Fırat operasyonuyla bilgi veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bölgeyi kontrol altında tutan PKK’nın Suriye kolu PYD’ye bilgi verilip verilmediği soruldu. Davutoğlu, “Operasyon kararı, hukuk kuralları çerçevesinde Ankara’da alındı. Hiçbir merciden ne izin ne yardım talep edilmiştir” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri de 23 Mart’ta teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın Nevruz mektubundaki ‘Eşme ruhu’ ifadesi ile ‘Süleyman Şah Türbesi’nin Eşme Bölgesi’ne taşınması operasyonu esnasında TSK’nın PYD-PKK ile işbirliği yaptığı”nı iddia ettiğine yönelik değerlendirme yorumlarını sert bir dille yalanlamıştı.



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,152 µs