En Sıcak Konular

Suriyeli Türkmenler Türkiye'ye sığındı

24 Haziran 2015 10:12 tsi
Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşayan yaklaşık 200 Türkmen, PYD'nin baskısı nedeniyle Türkiye'ye sığındı.

Tel Abyad ilçesinde bağlı Hamam köyünde yaşayan Türkmenler, bölgenin kontrolünü elinde bulunduran PYD güçlerinin tehditleri sonucu köyü boşalttı.
 
Türkmenlerden yaklaşık 700'ü doğu tarafına giderken, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 Suriyeli Türkmen, Akçakale ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki İsmail Direk Karakolu yakınlarına geldi. Türkmenler, burada Türkiye'ye sığınmak talebinde bulundu. Askeri araçlarla alınan Türkmenler, Akçakale Emniyet Müdürlüğü kayıt bürosuna getirildi. Burada kayıtları yapılan Türkmenlere sıcak yemek ikram edildi.
 
Grup adına konuşan Ömer Dede, Tel Abyad bölgesinin kontrolünü eline geçiren PYD güçlerinin Türkmenlerin yaşadığı köye gelerek burayı boşaltmalarını aksi durumda köyü vuracaklarını söylediğini belirtti.
 
PYD'nin Türkmenleri DAEŞ üyesi olmak veya bağlantıları bulunmakla suçladıklarını aktaran Dede, şöyle konuştu:
 
"Tüm Türkmenler korkusundan köyü boşalttı. Yaklaşık 700'ü doğu tarafına gitti, 200 kadarı da sınırı geçerek Türkiye'ye sığındı. Bize Türkiye'den başka sahip çıkan yok. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere bize yaptıkları yardımlar için teşekkür ediyoruz. Bizim isteğimiz tekrar Suriye'ye evimize dönmektir, inşallah Türkiye'nin yardımıyla döneceğiz."
 
Dede, ayrıca Rakka tarafında ağaçlar arısında yaşayan yaklaşık 10 bin Türkmen bulunduğunu ve bunların hayatlarından endişe duyduklarını dile getirerek, "Bizlerin korkusu, onlara bir şey olmasıdır. Bunlar DAEŞ ile PYD arasında kalmışlar ve bunları kurtarmamız lazım. Eğer bunları kurtaramazsak ezilir giderler" dedi.

aa


Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,401 µs