En Sıcak Konular

Emekli maaşına aile katkısı

24 Haziran 2015 10:05 tsi
Aile katkısı Temmuz'daki zamdan sonra Ağustos'ta toplu sözleşmede emekliler için önemli kararlar alınacak. Aile yardımları emekli ücretlerine eklenecek, maaşlar artacak.

Emeklileri bu yaz aylarında çok önemli gelişmeler bekliyor. Öncelikle 11 milyon emeklinin maaşı Temmuz ayında çeşitli zamlarla artacak. Bin 100 liranın altında maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri seyyanen 100 lira zam alacaklar. Bunun dışında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık enflasyon zammı verilecek. Bu oranın yüzde 5'ten aşağı olmayacağı belirtiliyor.
 
Bunun dışında memurlar ve memur emeklileri de yüzde 3'lük zamlarının dışında oluşacak enflasyon farkını maaşlarında görecek. Enflasyon oranı Temmuz başında Haziran rakamlarının açıklanması ile ortaya çıkacak. İlk 5 aylık enflasyon yüzde 5.30 çıkmıştı. Bu da tüm emeklilerin enflasyon farkından yararlanacağı anlamına geliyor.
 
İKRAMİYE DE ARTACAK

Ağustos ayı ise memur ve memur emeklileri için önemli bir ay olacak.
 
Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde memurların ve memur emeklilerinin önümüzdeki iki yıl için alacakları zam ve sosyal haklar görüşülerek karara bağlanacak.
 
Görüşülecek konulardan birisini de aile yardımları oluşturuyor. Sendikalar görevdeyken alınan aile yardımı gibi sosyal ödemelerin emeklilik maaşına yansıtılmasını talep ediyor. Bu gerçekleştiğinde memurların emeklilik maaşları önemli ölçüde artarken alacakları ikramiye de yükselecek.
 
EK GÖSTERGE
 
Toplu sözleşmede ek göstergelerin de artırılması gündeme gelecek. Bu gerçekleştiği taktirde memurların emeklilikte alacakları maaşlar yükselecek. Düzenlemenin geriye dönük uygulanması da gündeme gelecek. Bu durumda sadece şu an çalışanlar değil, emekli olmuş olanlar da yeni düzenlemeden yararlanabilecek.
 
Takvim


Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs