En Sıcak Konular

Murdoch, Sabah-Atv'yi Erdoğan'dan istedi!

26 Eylül 2007 08:56 tsi
Murdoch, Sabah-Atv'yi Erdoğan'dan istedi! Dünya medya devi News Corporation'un sahibi Rupert Murdoch, Muhtar Kent'in davetine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "SABAH ihalesi ile ilgileniyoruz. Türkiye büyüyor, genç nüfusunuz cazip" dedi..

Coca-Cola'nın Ceo'su Muhtar Kent'in Başbakan Tayyip Erdoğan onuruna verdiği iftar yemeğine katılan dünya medya devi News Corporation'un sahibi Rupert Murdoch, SABAH ve atv'ye talip olacaklarını açıkladı. SABAH'a konuşan Murdoch, "Sizin adınız Türkiye'de satış sürecinde olan SABAH ve atv için geçiyor. İhale şartnamesini de aldınız. SABAH ve atv'ye talip misiniz?" sorusuna, şu yanıtı verdi: "Ciddi olarak düşünüyorum, çok ciddi düşünüyoruz. Türkiye büyüyor, gelişiyor, genç nüfusunuz fazla. Başbakan ile bu meseleyi konuşacağım."

KENT: O MİSYONU ÜSTLENMEM

Murdoch, yemekte sağına oturduğu Başbakan Erdoğan ile uzun uzun bu konuları konuşma fırsatı buldu. SABAH ve atv'nin aralarında bulunduğu medya organlarının satışına ilişkin ihale şartnamesini Yunan Antenna, Alman Prosieben Sat 1, Alman RTL grubu, News Corporation ve Çek medya şirketi Central Europe Media Enterprise (CME) firmaları aldı. Ahmet Ertegün'ün vefatının ardından tahtına aday gösterilen ve Türkiye'nin yeni tanıtım elçisi olacağı belirtilen Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent de SABAH'a şunları söyledi: "Ben bu misyona soyunmuyorum, gönül koymuyorum. Ama hepimiz her yerde ülkemizin büyükelçiliğini yapmalıyız. Benim işim zaten başımdan aşkın. Ahmet Ertegün'ün yerini dolduracağım diye vermedim bu yemeği. Daha önce Pakistan Devlet Başkanı'na da vermiştim. Bunu hedef olarak koyup onun için uğraşmak yerine gönüllü çalışmak lazım. Viyana'da, Roma'da Coca-Cola'da görev yaparken hep Türkiye için çalıştım. Bundan sonra da aynı ruhla çalışmaya devam edeceğim. Yoksa kimsenin yerine aday değilim."

Şahenk ve Özilhan da katıldı

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Basın Devi Rupert Murdoch, Goldman Sachs şirketi temsilcisi Gizman Abbas, Allen şirketi temsilcisi Herbert Allen, Fox Business Network temsilcisi Courtney Dolan, Citibank Temsilcisi Alan Macdonald, ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Marc Grossman, İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Zalmay Halilzad ile Türkiye'den işadamları Tuncay Özilhan ve Ferit Şahenk, Sikorsky, Forbes, Fox News, Chevron, Viacom gibi şirketlerin temsilcileri, Cüneyd Zapsu, Egemen Bağış. ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ile ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbroke yemeğin katılımcıları arasındaydı.

'Çok karizmatik ve yakışıklısınız'

BAŞBAKAN Erdoğan, yemekte ABD'li medya devi Rupert Murdoch ile yan yana oturdu. Erdoğan, hararetli bir şekilde Murdoch ile yatırım planlarını konuştu. Murdoch, Başbakan Erdoğan ile ilk karşılaşmasında Başbakan'a "Çok heybetlisiniz. Karizmatik bir lider olduğunuz kadar yakışıklısınız da" şeklinde iltifat etti. Masada Erdoğan'ın solunda Muhtar Kent, Kent'in yanında Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Babacan'ın yanında ABD'nin BM'deki Daimi Temsilcisi Zalmay Halilzad yer aldı.

'Birlikte çalışalım kilit roller alalım'

Sabah'In haberine göre, Başbakan Erdoğan "Amerikan iş dünyasının, Türkiye'yi öncelikleri arasına almasını bekliyoruz" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan şöyle konuştu: "Birlikte pek çok çarpıcı atılımlar yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bu süreçte Türkiye ile iş yapan Amerikalı, Amerika ile iş yapan Türk işadamlarının kilit roller üstleneceklerine inanıyoruz. Bu süreci başarıyla üstlenmeniz, iş dünyanızı genişletecek, diğer yandan Türk-Amerikan ilişkilerini daha ileriye taşıyacaktır. Türkiye'nin Başbakanı olarak şahsım, hükümetim, bürokrasimiz ve ilgili kurumlarımız, imkânlar ölçüsünde sizlere yardımcı olmaya, önünüzü açmaya ve çalışmalarınıza katkıda bulunmaya hazırız."



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,140 µs