En Sıcak Konular

'Görüşmeleri talep eden taraf İsrail'

24 Haziran 2015 08:34 tsi
'Görüşmeleri talep eden taraf İsrail' İsrail dış politikasının kilit isimlerinden Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasındaki görüşme doğrulandı.

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinin Türk ve İsrailli diplomatların Roma'da gizli bir görüşme gerçekleştirdiği yönündeki haberleri Ankara'da büyük yankı uyandırdı.

Sabah'ın edindiği bilgiye göre, İsrail dış politikasının kilit isimlerinden Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasındaki görüşme doğrulandı.

Haaretz'de pazartesi günü yayımlanan habere göre, Sinirlioğlu ve Gold Roma'da bir araya geldi.

Haberde ulusal güvenlik danışmanlarından bile gizli tutulan görüşmeyle bir yılı aşkın süredir donmuş vaziyette olan ilişkilerin yeniden canlandırılmaya çalışıldığı belirtildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yakın çalışma arkadaşı Gold'un görüşmeyi ne Ulusal Güvenlik Uzmanı Yossi Cohen'e ne de Başbakanlık Ofisi Türkiye Özel Temsilcisi Joseph Ciechanover'e bildirdiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Sinirlioğlu ve Gold görüşmesinde, görüşmeyi talep eden taraf İsrail oldu. Kaynaklar, benzeri görüşmelerin daha önce yapıldığını ancak kamuoyuna yansıtılmadığını söyledi.

İsrail ve Türkiye arasındaki normalleşme sürecinin devamı açısından görüşmelerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği belirtiliyor.

Yaklaşık bir hafta önce aralarında diplomatik ilişkiler bulunmayan Suudi Arabistan ve İsrail'li temsilcilerin görüşmeler yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu görüşmelerdeki dikkat çekici ayrıntı ise, Suudi Arabistan Hükümet Danışmanı Enver Eşki'nin Gold ile görüşmesi oldu. Gold'un hem Suudi hem Türk yetkililer ile görüşmesinin, İsrail'in İran'a karşı Türk ve Suudilerin de dahil olduğu bir blok oluşturma çabası içinde olduğu iddia edildi.

Sabah



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs