En Sıcak Konular

Anlaşma haziran sonunda...

23 Haziran 2015 19:33 tsi
Anlaşma haziran sonunda... Rusya Enerji Bakanı Novak:"Rusya ve Türkiye'nin ilgili kurumları şu anda hükümetler arası anlaşma taslağı üzerinde çalışıyor ve bu çalışma haziran sonuna kadar bitirilecek"

Rusya ve Türkiye'nin haziran sonuna kadar "Türk Akımı" projesine ilişkin hükümetler arası anlaşmayı hazırlamayı planladıkları bildirildi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye'nin ilgili kurumlarının şu anda hükümetler arası anlaşma taslağı üzerinde çalıştıklarını ve bu çalışmanın haziran sonuna kadar bitirileceğini ifade etti.

Kurumların belge alışverişi ve telefon görüşmeleri ile taslağı hazırladıklarını vurgulayan Novak, gerektiğinde Rus heyetinin Türkiye'ye gidebileceğini veya Türkiye heyetinin Rusya'ya davet edilebileceğini kaydetti.

Açıklamasında Ukrayna ile Rusya arasındaki doğalgaz konusuna da değinen Novak, Ukrayna tarafının, ikinci çeyrekten sonra alınacak doğalgazın fiyatında indirim yapılması talebiyle Rus yetkililerine henüz bir müracaatının olmadığını söyledi.

Rusya, Ukrayna ve AB arasında şu anda doğalgaz konusunda üç taraflı görüşmelerin düzenleneceği tarihin belirlenmesi yönünde görüşmeler yapıldığını kaydeden Novak, tarihin 24 Haziran'da kesinleşeceğini ve büyük ihtimalle görüşmenin de temmuzun başlarında yapılacağını belirtti.

Rus devlet şirketi Gazprom, 22 Haziran'da, Türkiye hükümetinin "Türk Akımı" için mühendislik çalışmalarının yürütülmesi için gerekli izin belgesini verdiğini duyurmuştu. İzin belgesi, boru hattını oluşturacak hatlardan ilki için Türkiye’nin münhasır ekonomik bölgesinde ve karasularında mühendislik çalışması yapılmasını öngörüyor.

AA



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    198,763 µs