En Sıcak Konular

Baykal Meclis Başkanlığı görevini devraldı

23 Haziran 2015 15:45 tsi
TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, görevi TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten devraldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, görevini geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'a devretti.

Çiçek, Başkanlık makamındaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, TBMM'nin devletin en temel kurumu olduğuna işaret ederek, milli mücadelemizi yürüten, milletimizi, hepimizi cumhuriyet ve demokrasiye kavuşturan kurumun TBMM olduğunu kaydetti.

Çiçek, "Ben 4 yıldır bu görevi yaptım. Bundan dolayı Allah'a şükrediyorum, milletime teşekkür ediyorum, destek veren milletvekillerimize ve tüm partilerimize teşekkürlerimi ifade ediyorum. Başta ilk başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu yüce çatı altında görev yapan tüm üyelerimizi ve çalışanlarımızı saygıyla, şükranla ve minnetle anıyorum. Başkanlık görevini zat-ı alinize devrediyorum."

Cemil Çiçek, başkanlığı temsilen, başkanlık mührünü Deniz Baykal'a teslim etti.

"Burada ciddi bir dengesizlik, adaletsizlik var"

TBMM Geçici Başkanı Baykal da sözlerine, "Burada ciddi bir dengesizlik, adaletsizlik var. Sayın Başkan Cemil Çiçek, TBMM'nin 4 yıl boyunca başkanlığını yapmış, deneyimli, birikimli ve Parlamento'nun oyuyla seçilmiş bir başkan. Ben, dünyaya daha önce gelmiş olmanın, burada görev yapan arkadaşlarımla mukayese edildiği zaman, daha önce gelmiş olmamın sonucunda burada bulunuyorum. Geçici Başkan olarak, yeni başkan seçilinceye kadar görevde kalacak, süresi sınırlı, kısıtlı bir başkan olarak ama gene de TBMM'yi bu geçiş döneminde yönetecek başkanı olarak, bu görevi ve TBMM'nin mührünü devralıyorum" diyerek başladı.

Meclis'in iki defa ciddi kesintiye maruz kaldığının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Baykal, "Maalesef 1960'da ve 1980'de 3'er yıl süren kesintiler yaşamıştır. Bu, tarihi Meclis'in hepimiz için hala en temel üzüntü konusu olmaya devam ediyor. Böyle bir kesintiyi yaşamamış olsaydık çok daha muhteşem bir tablo olacak idi" diye konuştu.

Çiçek ve Baykal, daha sonra karşılıklı olarak birbirlerine çiçek verdi. Baykal çiçeği verdikten sonra, "Bu, bir şükran duygusudur, verdiğiniz hizmetler karşısında toplumumuzun, milletimizin anlayışını ifade eden bir çiçektir" dedi.

AA



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,542 µs