En Sıcak Konular

Ban'dan küresel terörle mücadele çağrısı

23 Haziran 2015 14:01 tsi
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, küresel terörle mücadelede dini liderlere önemli görevler düştüğünü belirterek, "Din adına işlenen suçlar, dine karşı işlenmiştir" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi (AKPM) yaz oturumlarında yaptığı konuşmada terörizmle mücadele ve göçmen sorununa değindi.
 
BM'nin ülkeleri geniş çapta terör tehdidiyle mücadele etmek için harekete geçirdiğini hatırlatan Ban, "Bu konuda dini liderlere önemli görevler düşüyor. Din adına işlenen suçlar, dine karşı işlenmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Ban, terörist gruplara karşı alınan tedbirlerin hukuki çerçevenin dışına çıkmaması gerektiğine dikkati çekerek, "DAEŞ, Eş-Şebab, Boko Haram, El Kaide ve diğer terörist grupların tehditleri askeri tedbirleri gerekli kılabilir. Ancak terörizmle mücadele eden ülkelerin aldığı tedbirler ahlaki planda sıkıntılar meydana getirebiliyor. Bu durum da en çok terörist grupların yeni insanları bünyesine katmasını sağlıyor. Kadınlar, gençler ve hatta çocuklar savaşçı olarak  kullanılıyor" şeklinde konuştu.
 
Göçmen sorununda Avrupa öncü rol oynamalı
 

Göçmen sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ban, "Özellikle Akdeniz’de, Andaman Denizi'nde ve Bengal Körfezi'nde göçmen ve sığınmacıların artışından dolayı alarma geçtik" diye konuştu.
 
Avrupa'nın göçmen meselesinin çözümüne liderlik yapması gerektiğinin altını çizen Ban, "Akdeniz'de yürütülen kurtarma faaliyetlerinin genişletilmesini takdirle karşılıyorum. Avrupa’yı,  tiranlıktan, anarşiden, hukuksuzluktan kaçan insanlara yardım etmeye çağırıyorum. Uluslararası dayanışmada Avrupa öncü rol oynamalıdır" ifadelerini kullandı.

aa


Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,708 µs